Vrijwilliger Gezocht

Vrijwilliger gezocht!

Geschreven door Sarah van De Nieuwe Gevers | 09 november 2021

Is jouw organisatie op zoek naar een vrijwilliger die precies de skills bezit die jullie nu tekort komen? Dan ben je hier aan het juiste adres.  Er zijn maarliefst 3068 professionals die bij ons zijn ingeschreven en allemaal willen zij hun skills doneren aan een betere wereld. Haal de tekst ‘Vrijwilliger Gezocht’ maar van je website af en neem een kijkje op ons platform!

Ben je op deze blog terecht gekomen omdat je jezelf juist wil aanbieden als vrijwilliger? Ook daar kunnen we je bij helpen. Op ons platform zijn namelijk 151 goede doelen op zoek naar vrijwilligers die projectmatig hun skills bij willen dragen. Hier vertellen we later in de blog wat meer over. 

Wie zijn wij?

Wij zijn De Nieuwe Gevers, een groeiende beweging van sympathieke denkers, makers en doeners met een nieuwe mindset: skills geven aan het goede. Via ons platform koppelen wij professionals die hun skills willen doneren aan maatschappelijke organisaties. Dit noemen wij skill-based vrijwilligerswerk. Door de hulp van onze professionals kunnen deze organisaties groeien en nog meer impact maken. 

Het vrijwilligerswerk op ons platform is op projectbasis. Hierdoor is het voor professionals beter te combineren met een, vaak drukke, agenda, sociaal leven of andere baan. Flexibel vrijwilligen dus. Op dit moment staat er trouwens een record aantal projecten online. Kortom: de keuze is reuze. En we blijven dankzij het vertrouwen van organisaties en de inzet van professionals, alleen nog maar groeien! 

Voor organisaties 

Is jouw organisatie op zoek naar een vrijwilliger die jullie met zijn/haar skills naar het volgende level kan tillen? Haal dan de ‘VRIJWILLIGER GEZOCHT!’ maar van jullie website, want wij kunnen helpen. 

Meerwaarde voor organisaties 

De meerwaarde die wij organisaties bieden is dat wij dankzij onze professionals in staat zijn om verschillende soorten problemen voor je op te lossen en je een onbeperkt aantal projecten kan plaatsen. De ene keer ga je aan de slag met een strateeg en daarna kan één van onze designers je weer verder helpen. 

Ook kan je als organisatie meer waarde uit je budget halen door een samenwerking met ons aan te gaan, en daarnaast kan je ook nog eens een heleboel expertise op een toegankelijke manier in huis kan halen.

Werk samen met inspirerende professionals

Inspirerende vrijwilliger gezocht? Wij hebben er genoeg! Wij krijgen dan ook geregeld van organisaties terug dat ze geïnspireerd worden door onze professionals. Ze zijn namelijk allemaal intrinsiek gemotiveerd om goede doelen te helpen. De professionals zijn naast hun werk allemaal nog op zoek naar meer maatschappelijke zingeving. Ze dragen vrijwillig bij aan het mooier maken van de wereld en dat wordt erg gewaardeerd. 

Daarnaast verschillen de professionals van leeftijd, expertise en interesses. Ze bezitten allemaal unieke kennis en dit kan erg interessant zijn voor organisaties. Veel van de professionals geloven dan ook in de missie van de organisaties waar ze zich bij aansluiten.

Staat er op jouw website met koeienletters geschreven ‘VRIJWILLIGER GEZOCHT!’, neem dan vooral even een kijkje op ons platform en laat je inspireren.

Aanmelden

‘Maar hoe werkt het dan met aanmelden?’ vraag jij je als organisatie misschien wel af. Meestal komen organisaties met hulpvragen naar ons platform. Dit hoeven nog niet hele concrete hulpvragen te zijn. Max, onze Customer Succes Manager,  helpt je namelijk graag om te ontdekken wat je precies nodig hebt. Hierna vertaalt hij het vraagstuk met behulp van een template naar een project. Samen met het hele team gaan wij vervolgens aan de slag om de perfecte match te vinden voor jullie organisatie. Er wordt gekeken naar de skills van de professionals, de ervaring die ze hebben, hoeveel tijd ze erin willen steken etc. Uiteindelijk bepaalt de organisatie met welke professional zij door willen om het project mee voort te zetten.  

Meer informatie vind je hier

Interesse in een plekje op ons platform? Stuur dan gerust een mailtje naar Jelle, onze impact consultant, via: jelle@denieuwegevers.nl en wie weet is binnen no-time de ‘vrijwilliger gezocht’ oproep van je website verdwenen!

Voor professionals 

Ben jij als vrijwilliger nog op zoek naar een organisatie waar je goed kan doen? Heb jij al meerdere malen de woorden ‘vrijwilliger gezocht’ in google ingetypt, maar niks gevonden wat bij je past? Doneer jij liever jouw kennis & kunde in plaats van geld? Dan ben je bij ons helemaal op het juiste adres. Inmiddels hebben 3068 professionals zich via ons platform ingeschreven. Ben jij nummer 3069? 

Dit is hoe het werkt:

Bekijk hier onze projecten. Kies een project dat jou aanspreekt en ga bij jezelf na: vind ik het een toffe organisatie, bezit ik de benodigde skills en word ik enthousiast van het project. Is het antwoord op deze drie vragen ‘ja’, klik dan op de ‘ik wil helpen’ button en schrijf je heel gemakkelijk in voor het project. Duurt maar een minuutje, beloofd. 

Binnen een aantal dagen krijg je te horen of het een match is of niet. Natuurlijk mag je je daarna altijd nog inschrijven voor andere projecten, graag zelfs! Er zijn namelijk een hoop organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Twijfel je nog om je aan te melden? Misschien kan één van deze 101 redenen je overtuigen! Klik hier en lees de 101 redenen waarom het zo tof is om jezelf als professional aan te melden bij De Nieuwe Gevers.

Samenwerking tussen organisatie en professional

Wanneer een kandidaat zich voor het project heeft ingeschreven en de organisatie vertrouwen heeft in de expertise van de professional, is er een match. Hierna vindt er een kennismakingsgesprek plaats. In zo’n kennismakingsgesprek heb jij als organisatie de tijd om de professional beter te leren kennen en om hem/haar te briefen. Er staat natuurlijk al wat informatie op de projectpagina waar de professional zich heeft ingeschreven, maar in dit gesprek geef je wat meer context aan wat het project precies inhoudt en verwachtingen te managen. 

Afhankelijk van het project zal er één of zullen er meerdere feedbackrondes plaatsvinden, waarin de professional feedback krijgt op het aangeleverde product. Uiteindelijk wordt er iets opgeleverd en zowel organisatie als professional worden in de gelegenheid gesteld om elkaar feedback te geven en te reflecteren op het project. 

Het komt ook wel eens voor dat de samenwerking zo voorspoedig is verlopen, dat de organisatie na het project nog steeds contact heeft met de professional en hem of haar vraagt voor andere klussen. Dat noemen we nou een perfecte match!

 

Voor zowel organisaties als professionals: veel succes met het vinden van de perfecte match! Wij zijn graag jullie cupido’s ;). Hopelijk kunnen jullie na deze blog stoppen met het googlen van ‘vrijwilliger gezocht’.

Gerelateerde artikelen

De Nieuwe Gevers
Geef waar je goed in bent.

Skill-based vrijwilligerswerk 

🙂 Iemand helpen voelt goed.

🛠 Ontwikkel je skills met nieuwe projecten. 

🔥 Verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. 

🌍 Bouw aan een betekenisvol CV.

🤲 Wie goed doet, goed ontmoet.

Meld je ook aan