Rosan Harmens Bb2x55kofum Unsplash

Vrijwilligerswerk in Hengelo

Draag jouw steentje bij

Geschreven door Bart Klabbers | 12 februari 2024

Ben je op zoek naar een unieke manier om de wereld om je heen te verbeteren? Overweeg je vrijwilligerswerk in Hengelo terug te geven aan de gemeenschap waarin je leeft? Dan is vrijwilligerswerk misschien wel iets voor jou!

Vind nu gemakkelijk vrijwilligerswerk in Hengelo.

Wat voor vrijwilligerswerk kun je in Hengelo doen?

In Hengelo zijn veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Of je nu geïnteresseerd bent in dierenwelzijn, ontwikkelingshulp of wetenschap en onderzoek. Er is altijd wel een vrijwilligersorganisatie die bij jouw interesses en vaardigheden past en kan gebruiken. 

Wil je de verhalen weten van Nieuwe Gevers die jou voorgingen?

  1. Ellis Molenaar hielp de liedjesfabriek met het verbeteren van hun contentstrategie. Wil je het hele verhaal lezen? klik hier voor het inspirerende verhaal Ellis Molenaar, een van alle toffe vrijwilligers van De Nieuwe Gevers.
  2. Kim Trotz, eigenaresse Qommunity en aangesloten als vrijwilliger bij De Nieuwe Gevers. Ontdek hier het inspirerende verhaal als vrijwilliger bij de Nieuwe gevers, naast haar onderneming. 

Ontdek de voordelen van vrijwilligerswerk in Hengelo 

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen in Hengelo. Maar een belangrijk voordeel is dat je andere vrijwilligers leert kennen en waardevolle connecties opbouwt. Je krijgt de kans om samen te werken met gelijkgestemde individuen die zich ook willen inzetten voor een betere wereld. Wil je graag meer weten wat het voor anderen op kan leveren? Lees dan de blog over altruïsme.

Interessante vrijwilligerswerkorganisaties in Hengelo

Deze lijst bevat 11 vrijwilligersorganisaties in Hengelo, waar mensen zich kunnen inzetten voor verschillende belangrijke doelen in de stad. Deze organisaties bieden vrijwilligerskansen aan individuen die graag een verschil willen maken en willen bijdragen aan een betere samenleving:

 1. Stichting Present Hengelo - Deze organisatie verbindt vrijwilligers aan hulpvragen in de lokale gemeenschap. Ze werken samen met maatschappelijke organisaties en helpen bij praktische klussen en sociale activiteiten voor mensen die het nodig hebben.
 2. Humanitas Twente - Humanitas biedt ondersteuning op verschillende gebieden, zoals eenzaamheid, opvoeding, financiën en rouwverwerking. Ze hebben een breed scala aan projecten en bieden individuele begeleiding, groepsactiviteiten en lotgenotencontact aan.
 3. Rode Kruis Twente - Het Rode Kruis is wereldwijd bekend om hun hulpverlening bij rampen en noodsituaties. Het Rode Kruis in Hengelo is actief in het bieden van eerste hulp, het organiseren van EHBO-cursussen en het ondersteunen van evenementen in de regio.
 4. Stichting Noodfonds Hengelo - Deze stichting richt zich op het bieden van financiële ondersteuning aan mensen in nood. Ze helpen bijvoorbeeld bij onverwachte medische kosten, woonlasten of andere urgente situaties waarbij financiële hulp nodig is.
 5. Stichting Jarige Job - Jarige Job zorgt ervoor dat kinderen uit minder bedeelde gezinnen een fijne verjaardag kunnen vieren. Ze verstrekken verjaardagsboxen met cadeaus, traktaties en versieringen, zodat ook deze kinderen zich speciaal kunnen voelen op hun verjaardag.
 6. Stichting Leergeld Hengelo - Deze stichting helpt kinderen uit gezinnen met een laag inkomen om deel te kunnen nemen aan school- en vrijetijdsactiviteiten. Ze verstrekken bijvoorbeeld fietsen, schoolspullen en betalen contributies voor sport en culturele activiteiten.
 7. Voedselbank Midden-Twente - De voedselbank voorziet huishoudens die onder de armoedegrens leven van voedselpakketten. Ze verzamelen voedseloverschotten en delen deze uit aan mensen in nood, zodat ze voldoende te eten hebben.
 8. Stichting Kledingbank Hengelo - Deze stichting biedt gratis kleding aan mensen die dit nodig hebben. Ze verzamelen gedoneerde kleding en zorgen ervoor dat mensen die het financieel moeilijk hebben, kunnen beschikken over kwalitatief goede kleding.
 9. Stichting Vluchtelingenwerk Hengelo- Deze stichting helpt vluchtelingen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving. Ze bieden juridische ondersteuning, taallessen, hulp bij het vinden van werk en zorgen voor een sociaal netwerk voor vluchtelingen.
 10. Dierenopvang Hengelo- Het dierenasiel biedt opvang en verzorging aan dakloze dieren. Ze zorgen voor tijdelijke huisvesting, medische zorg en zoeken vervolgens een nieuw thuis voor de dieren.
 11. Stichting Buddyhulp Hengelo - Deze stichting biedt een maatje aan mensen met een beperking of psychische problemen. De buddy's bieden emotionele steun, begeleiding en sociale activiteiten om isolement te voorkomen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Begin met vrijwilligerswerk in Hengelo

Vrijwilligerswerk in Hengelo is niet alleen waardevol voor de gemeenschap van Hengelo, maar ook voor jezelf. Het geeft de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, om uitdagingen aan te gaan en zelfvertrouwen op te bouwen. Bovendien staat vrijwilligerswerk altijd goed op je CV of portfolio. 

 

Wil je ook graag zien welke vrijwilligerswerkprojecten momenteel beschikbaar zijn? Ontdek nu alle mogelijkheden om een Nieuwe Gever te worden. Het is daarbij super zinvol en leuk om vrijwilligerswerk te doen. 

De Nieuwe Gevers
Geef waar je goed in bent.

Skill-based vrijwilligerswerk 

🙂 Iemand helpen voelt goed.

🛠 Ontwikkel je skills met nieuwe projecten. 

🔥 Verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. 

🌍 Bouw aan een betekenisvol CV.

🤲 Wie goed doet, goed ontmoet.

Meld je ook aan