Youthcentre

Vrijwilligers handboek

Profiel vrijwilliger

Ervaring met copywriting en het helder formuleren van zaken. Goed in samenstellen van overzichtelijke documenten.

Ervaring met:

  • Copywriting
  • Project Management

Organisatie in het kort

De bevolking in Congo lijdt onder het dodelijkste conflict in Afrika die ooit heeft plaatsgevonden. Maison Maurice geeft de meest kwetsbare kinderen in Congo de kansen en basisbehoeften die ze verdienen, waarmee ze een hoopvolle toekomst tegemoet gaan.

  • Ontwikkelingshulp
  • Kind en gezin
  • Armoede

Project details

💒 Vzw Maison Maurice

⏱️ 10-20 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen direct starten

We zijn met een klein team en hebben grootse plannen. Het zou daarom geweldig zijn als je ons kan ondersteunen bij het schrijven van een vrijwilligershandboek.
christel eeman
Geschreven door christel eeman van Vzw Maison Maurice

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We zijn met een klein team en hebben grootse plannen. We hebben het doel om een weeshuis te bouwen voor de meest kwetsbare in Congo. Dit kunnen we niet zonder vrijwilligers. Om vrijwilligers up-to-speed te brengen voor onze organisatie en om ze te werven, willen wij een handboek zodat zij weten wat we doen en wat van hen verwacht wordt

Wat hebben we nodig?

  • Hulp bij het schrijven en samenbrengen van een helder document met met de belangrijkste informatie over onze organisatie (denk aan missie, visie, doelgroep, doelstellingen en communicatieboodschappen).
  • Hulp bij meedenken over welke informatie nog meer relevant zijn om een vrijwilliger zo goed mogelijk up-to-speed te brengen met onze organisatie.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

  • Onze huidige missie, visie en waarden.
  • Doelgroepomschrijving.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Vzw Maison Maurice
Vzw Maison Maurice

De missie van Vzw Maison Maurice.

🌏Ontwikkelingshulp
🌱 Start-up fase
📍olen

Congo kent sinds de Tweede Wereldoorlog het dodelijkste conflict en de ergste die ooit in Afrika heeft plaatsgevonden. Tot vandaag lijdt de bevolking in het oosten nog altijd onder het geweld, verkrachtingen en afslachtingen door buitenlandse milities en gewapende rebellen. Het is één van de meeste complexe humanitaire situaties ter wereld. Wij creëren een betere en veilige omgeving met meer toekomstmogelijkheden voor de meest kwetsbare kinderen in de stad Kisangani, Congo. We bouwen een liefdevol opvanghuis voor kinderen, werken aan een waterzuiveringsinstallatie voor het hele dorp, leren dorpelingen zelfvoorzienend te worden door agricultuur aan te leren en we bieden gezondheidszorg aan. We doen het allemaal samen met de lokale bevolking.

Lees meer

Professionals over Vzw Maison Maurice

Arie 👐 Video edit

Arie
Christel gaf snelle en duidelijke feedback zodat ik de filmpjes naar wens kon editen.

Sanja 👐 Kerst bedank kaart design

Sanja
Christel gaf veel creatieve vrijheid en kon goed sturen op conceptversies. Ik kreeg prachtig materiaal in handen: foto's van hun recente reis vol prachtige kinderen en een kleurrijk logo dat zich moeiteloos liet vertalen in een kerstsfeer.

Lisette 👐 Photo editing

Lisette
Het was fijn samenwerken met Christel, er was een duidelijke vraag en alle foto's waren netjes georganiseerd zodat het voor mij makkelijk werken was!

Sarah-Kim 👐 Strategisch advies over Marketing

Sarah-Kim
Vzw Maison Maurice is een geweldig initiatief! Heel fijn om mee samen te werken. Pakt op wat je aanbiedt en zet grote stappen. We hebben het project officieel afgerond maar we zullen nog steeds contact houden. Bedankt!!

Marcel 👐 Video edit

Marcel
Fijn en snel tot een mooie edit gekomen.

Marline 👐 Video edit

Marline
Ja! Dit is echt een stichting met goede impact! Lieve en betrokken mensen met een goed hart. Zij willen hulp bieden maar vooral ook kennis overdragen. Daar bereik je wat mee.