5a833637-4b2d-4975-adbe-b7ecedc51909
🌱 Ik wil helpen

Workshop Facilitator

Profiel vrijwilliger

Een ervaren workshop facilitator die een workshop kan faciliteren. Benodigd: heeft ervaring met het faciliteren van strategische workshops. Heeft een achtergrond in strategische consulting en/of management.

Ervaring met:

  • Strategie & Consulting

Organisatie in het kort

Stichting ALS Nederland brengt mensen en partijen samen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek en de kwaliteit van zorg en leven van de ALS-patiënten. Daarnaast krijgen actievoerders een concreet platform aangeboden om mee in actie te komen.

  • Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

💒 Stichting ALS Nederland

⏱️ 2-5 uur in totaal

🗓️

💻 In een videocall.

🏁 Starten binnen één maand

Met jou als facilitator kunnen we alles uit onze inspiratiesessie halen, waardoor we stappen kunnen maken in ons fondsenwervingsbeleid!
Kiki Riemens-Kruize
Geschreven door Kiki Riemens-Kruize van Stichting ALS Nederland

Project­omschrijving

Ons huidige kennisniveau.

Wij hebben niemand intern die weet hoe een focusgroep/inspiratiesessie uitgedacht/geleid moet worden. En net zo belangrijk: hoe je een gedegen terugkoppeling geeft aan de deelnemers zodat ze het idee hebben dat hun input goed verwerkt en gewaardeerd wordt. Daarom hopen we dat jij ons kan helpen! We hopen met deze sessie waardevolle input te verkrijgen van bedrijven die nog niet bij ons bekend zijn. Hebben zij een MVO/hoe vullen ze dit in? Waarom willen ze zich inzetten voor het goede doel en wat houdt hen tegen?

De inhoud van de sessie.

  • Een inspirerende sessie/focusgroep waarin we met bedrijven in gesprek gaan.
  • Uitdenken en opzetten van een effectieve workshop-vorm en plan dat past bij de sessie.
  • Ondersteuning als facilitator/gespreksleider, het bewaken van het overzicht tijdens de sessie en ondersteuning in het geven van een gedegen terugkoppeling aan de deelnemers.
  • Het uitwerken van de sessie in de vorm van een beknopte wrap-up met concrete actiepunten.
  • Vragen die we op voorhand al hebben: 1. Ook een twee- of drietal bestaande relaties uitnodigen omdat zij enthousiast zijn over ons werk en hoe je hieraan bij kan dragen? 2. Is een gastspreker gebruikelijk (dit zou een mogelijkheid zijn in de vorm van een ambassadeur)? 3. Wat voor type locatie is leuk? ALS Centrum omdat hier onderzoek wordt gedaan? Of een meer ongedwongen, inspirerende ruimte?

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Mensen die aanwezig zijn bij de sessie.

  • Marketing / communicatie teamlid.
  • Ongeveer 15 deelnemers uit het bedrijfsleven.
  • Projectmedewerker.
Kiki Riemens-Kruize
Kiki Riemens-Kruize Umbraco.Web.PublishedModels.SimpleDataType

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland

De missie van Stichting ALS Nederland.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍 Den Haag

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan ALS.
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Lees meer

Professionals over Stichting ALS Nederland

Tamara 👐 Teksten marketing materials

Tamara
Superfijne samenwerking. Sharon is duidelijk in wat ze wil, en reageert snel en vriendelijk. Ook een pluspunt: de lat ligt hoog qua professionaliteit.

Mariëtte 👐 Online quiz implementeren via Typeform

Mariëtte
Het was een mini opdrachtje maar leuk om ALS ook op deze manier een beetje te kunnen helpen. Opdracht was duidelijk en het contact met Rinske was vlot en duidelijk. Ik help in de toekomst graag met een wat grotere opdracht. Succes met de quiz!