Amsterdam City Swim 2019 Cheque
🚀 Schrijf je in

Teksten marketing materials

Wie kan je helpen?

Sharon van Dissel
Sharon van DisselRelatiemanager Vrijwilligers & Acties
Stichting ALS Nederland
Koninginnegracht 7
2514 AA Den Haag
als.nl
Stichting ALS Nederland

Waar dragen ze aan bij?

Stichting ALS Nederland brengt mensen en partijen samen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek en de kwaliteit van zorg en leven van de ALS-patiënten. Daarnaast krijgen actievoerders een concreet platform aangeboden om mee in actie te komen.

  • Gezondheid en ziektebestrijding

Wat voor vrijwilliger zoeken ze?

Een copy writer die goed geschreven en aansprekende content voor ons kan schrijven, waarmee onze impact zichtbaar wordt. Gebruikt in marketing materialen als een brochure, flyer of poster.

Beschikbaarheid

Vanaf de start: 15 tot 35 uur, binnen 3 - 6 weken. Enkel vanuit huis.

Start: Wanneer de professional aangeeft te kunnen starten (binnen 2 maanden).

🚀 Schrijf je in
Zet jouw schrijfskills in en motiveer onze fondsenwervende achterban, om nog meer geld op te halen voor de strijd tegen ALS!
Geschreven door Sharon van Dissel van Stichting ALS Nederland

Project­omschrijving

Wat hebben ze nodig?

Wat hebben ze al?

Goed om te weten.

Voor de actievoerders van Stichting ALS Nederland willen wij een inspirerende actie toolkit ontwikkelen, met als doel om zoveel mogelijk donaties op te halen in de strijd tegen ALS. Jij levert jouw bijdrage in de vorm van content, want voor het beeldmateriaal wordt al gezorgd. Wij hebben in hoofdlijnen bedacht welke content wij willen bundelen, maar jouw creatieve aanvullingen zijn van harte welkom.

Ter inspiratie zullen wij voorbeeld toolkits met jou delen, zodat je een impressie hebt van onze verwachtingen. Idealiter ronden wij dit project af voor het einde van dit kalenderjaar.

Waarom is dit project van waarde?

Dit jaar zijn veel evenementen in de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS afgelast, waardoor we
miljoenen euro’s voor onderzoek mislopen. Daarom voor ons des te belangrijker om de mensen die in actie komen zo goed mogelijk te faciliteren en ondersteunen. Zo kunnen we meer donaties werven in de strijd tegen ALS.

Sharon van Dissel
Sharon van DisselRelatiemanager Vrijwilligers & Acties

Meer weten?

Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland
Koninginnegracht 7
2514 AA Den Haag
als.nl
Sharon van Dissel
Sharon van DisselRelatiemanager Vrijwilligers & Acties

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan ALS.
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Waar ze trots op zijn

  • Stichting ALS Nederland is voortrekker in Project MinE (het grootste genetische onderzoek naar ALS wereldwijd) en heeft zowel de internationale infrastructuur, als de sequencing van 3.000 Nederlandse DNA-profielen, gefinancierd.
  • De stichting staat bekend om haar sportieve en succesvolle fondsenwervende events, zoals de Amsterdam City Swim, Tour du ALS, Holland4ALS, etc.
  • De totale inkomsten in 2019 waren € 7,98 miljoen waarvan 84% besteed is aan de doelstelling.

Deel dit project in jouw netwerk

Help ons een professional te vinden voor Stichting ALS Nederland
Deel op Linkedin