Kvalifik 5Q07ss54d0q Unsplash

PR Plan

Project details

💒 Stichting ALS Nederland

🛠️ PR

⏱️ 4-16 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-5 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Stichting ALS Nederland brengt mensen en partijen samen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek en de kwaliteit van zorg en leven van de ALS-patiënten. Daarnaast krijgen actievoerders een concreet platform aangeboden om mee in actie te komen.

  • Gezondheid en ziektebestrijding

Profiel vrijwilliger

Een PR/communicatie specialist die kan helpen een PR plan op te stellen.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Help jij ons om de 0%4ALS campagne dit jaar waanzinnig goed op de kaart te zetten?
Geschreven door Liesbeth De Groot van Stichting ALS Nederland

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Met onze 0% alcohol voor 0% ALS campagne roepen we mensen op om in januari geen alcohol te drinken en het geld dat ze daarbij uitsparen, te doneren aan de strijd tegen ALS. Wij willen zoveel mogelijk donaties, dus zijn wij opzoek naar iemand die de campagne en onze organisatie op de kaart zet om zo meer zichtbaarheid te creëren.

Wat hebben we nodig?

  • Een PR plan voor onze organisatie
  • Een relevant netwerk waarmee we meer zichtbaarheid voor initiatief kunnen creëren.
  • Tips en tricks voor effectieve PR.

Wat hebben we al?

  • Een organisatie met een mooi verhaal :)
Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland
Koninginnegracht 7
2514 AA Den Haag
als.nl
Liesbeth De Groot
Liesbeth De GrootFondsenwerver particuliere markt

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan ALS.
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Waar ze trots op zijn

  • Stichting ALS Nederland is voortrekker in Project MinE (het grootste genetische onderzoek naar ALS wereldwijd) en heeft zowel de internationale infrastructuur, als de sequencing van 3.000 Nederlandse DNA-profielen, gefinancierd.
  • De stichting staat bekend om haar sportieve en succesvolle fondsenwervende events, zoals de Amsterdam City Swim, Tour du ALS, Holland4ALS, etc.
  • De totale inkomsten in 2019 waren € 7,98 miljoen waarvan 84% besteed is aan de doelstelling.

Professionals over Stichting ALS Nederland

Tamara 👐 Teksten marketing materials

Superfijne samenwerking. Sharon is duidelijk in wat ze wil, en reageert snel en vriendelijk. Ook een pluspunt: de lat ligt hoog qua professionaliteit.