Major Tom Agency Mgs73ggl8ru Unsplash

Poster of flyer design

Project details

💒 Stichting ALS Nederland

🛠️ Grafisch design

⏱️ 8-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-5 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Stichting ALS Nederland brengt mensen en partijen samen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek en de kwaliteit van zorg en leven van de ALS-patiënten. Daarnaast krijgen actievoerders een concreet platform aangeboden om mee in actie te komen.

 • Gezondheid en ziektebestrijding

Profiel vrijwilliger

Een grafisch designer die een design kan maken voor poster of flyer. voor in print en/of online. Pre: iemand die mee kan denken over de content.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Met jouw skills haal je indirect euro's op voor de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS.
Geschreven door Romy van Steen van Stichting ALS Nederland

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Voor een nieuw online sportief evenement (die wij binnenkort gaan lanceren) willen wij een aantal vernieuwde promotiematerialen ontwerpen, zoals een poster.

Wat hebben we nodig?

 • Een creatief design dat te gebruiken is voor een poster of flyer. Het design kan gebruikt worden in print en online.
 • Iemand die creatief mee kan denken over de visuele invulling.
 • Wanneer relevant: oplevering in benodigde format van de drukker (waarschijnlijk JPG, PNG, PDF .Ai of EPS)
 • Indien mogelijk ook het designen van één of twee andere promotiematerialen die in één lijn liggen met elkaar. Echter alleen als daar ruimte voor is.

Wat hebben we al?

 • Content voor de invulling van de uiting(en).
 • Een globaal idee van wat we met de poster/flyer willen bereiken.
 • Doelgroepomschrijving
 • Huisstijl (logo, kleuren, lettertypes)

Waarom is dit project van waarde?

Jouw designwerk zal bijdragen aan het werven van nieuwe deelnemers, maar ook het ondersteunen en faciliteren van de al geworven deelnemers. Deze deelnemers halen sponsorgelden op voor de strijd tegen ALS, en dat is enorm hard nodig.

Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland
Koninginnegracht 7
2514 AA Den Haag
als.nl
Romy van Steen
Romy van SteenMedewerker Marketing en Communicatie

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan ALS.
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Waar ze trots op zijn

 • Stichting ALS Nederland is voortrekker in Project MinE (het grootste genetische onderzoek naar ALS wereldwijd) en heeft zowel de internationale infrastructuur, als de sequencing van 3.000 Nederlandse DNA-profielen, gefinancierd.
 • De stichting staat bekend om haar sportieve en succesvolle fondsenwervende events, zoals de Amsterdam City Swim, Tour du ALS, Holland4ALS, etc.
 • De totale inkomsten in 2019 waren € 7,98 miljoen waarvan 84% besteed is aan de doelstelling.

Professionals over Stichting ALS Nederland

Tamara 👐 Teksten marketing materials

Superfijne samenwerking. Sharon is duidelijk in wat ze wil, en reageert snel en vriendelijk. Ook een pluspunt: de lat ligt hoog qua professionaliteit.