Major Tom Agency Smq Ajpvum8 Unsplash

Korte animatie voor nieuwe ALS social media actie

Project details

💒 Stichting ALS Nederland

🛠️ Video

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

Stichting ALS Nederland brengt mensen en partijen samen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek en de kwaliteit van zorg en leven van de ALS-patiënten. Daarnaast krijgen actievoerders een concreet platform aangeboden om mee in actie te komen.

  • Gezondheid en ziektebestrijding

Profiel vrijwilliger

Een animator die goed is in het visueel vormgeven van een verhaal en dit te vertalen naar een animatie. Pre: iemand die een organisatie op conceptniveau kan helpen met het script.

Beschikbaarheid

Binnen 2 weken moet de animatie opgeleverd worden.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Ben jij bekend met Instagram en het gebruik van filters in stories? En heb jij de ideeën en de skills om een pakkende korte animatie te maken om een challenge met een supergaaf filter aan te jagen? Neem contact met ons op en steun op die manier de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS.
Geschreven door Liesbeth De Groot van Stichting ALS Nederland

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We hebben een filter laten ontwikkelen waarmee je op Insta Stories / FB verhalen een challenge (game) kunt doen. Om het gebruik van dit filter aan te jagen willen we graag een promovideo laten maken. Doelgroep: vrouwen tussen ca 20 en 30 jaar, Insta savvy. De doelgroep is gewend om filters te gebruiken of vinden het leuk om dit te leren en toe te passen.

Wat hebben we nodig?

  • Een 2D animatie die onze nieuwe challange uitlegt (voor social media)
  • Een animatievideo van max 25 seconden.
  • Opgeleverd in een video format bruikbaar voor websites en andere social media kanalen.

Wat hebben we al?

  • Globale content/storyline voor de animatie.
  • Huisstijl (logo, kleuren, lettertypes)
  • Het doel wat we willen bereiken met de video.

Waarom is dit project van waarde?

Met deze inspirerende video willen we zoveel mogelijk mensen op social media aanspreken om het filter ook te proberen en te delen op hun social media. Want des meer mensen in actie komen tegen ALS, des te beter dit is. ALS is een dodelijke ziekte waarvoor helaas nog geen medicijn is. De kans om aan ALS te overlijden is 1 op 300. Als Stichting ALS Nederland zetten wij ons in om ALS op de kaart te krijgen en daardoor zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS.

Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland
Koninginnegracht 7
2514 AA Den Haag
als.nl
Liesbeth De Groot
Liesbeth De GrootFondsenwerver particuliere markt

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan ALS.
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Waar ze trots op zijn

  • Stichting ALS Nederland is voortrekker in Project MinE (het grootste genetische onderzoek naar ALS wereldwijd) en heeft zowel de internationale infrastructuur, als de sequencing van 3.000 Nederlandse DNA-profielen, gefinancierd.
  • De stichting staat bekend om haar sportieve en succesvolle fondsenwervende events, zoals de Amsterdam City Swim, Tour du ALS, Holland4ALS, etc.
  • De totale inkomsten in 2019 waren € 7,98 miljoen waarvan 84% besteed is aan de doelstelling.