Als Nederland

Online collecte campagne concept

Project details

💒 Stichting ALS Nederland

🛠️ Creative concepting

⏱️ 8-16 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Stichting ALS Nederland brengt mensen en partijen samen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Er wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek en de kwaliteit van zorg en leven van de ALS-patiënten. Daarnaast krijgen actievoerders een concreet platform aangeboden om mee in actie te komen.

 • Gezondheid en ziektebestrijding

Profiel vrijwilliger

Een creatieve concepter/copywriter, die een campagne communicatieconcept kan bedenken en deze tot visuele mock-ups kan uitwerken in een concept document.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Met jouw expertise maken we een aansprekend concept waarmee we collectanten kunnen werven voor een online collecte.
Geschreven door Liesbeth De Groot van Stichting ALS Nederland

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij willen een minicampagne maken voor een online collecte, waarbij we collectanten willen werven uit zowel ons eigen bestand van vrijwilligers en actievoerders als werving via social advertising. Daar komt een hoop creativiteit bij kijken en het lijkt ons leuk om met jou samen tot in tof concept te komen.

Wat hebben we nodig?

 • Een creatief concept dat past bij ons merk en budget.
 • Een concept document dat het campagne concept bevat (met elementen als boodschap, tagline en middelen inzet, concept mock-ups etc).
 • Het concept uitgewerkt in mock-up designs in lijn met onze huisstijl.

Wat hebben we al?

 • Doel van de campagne.
 • Huisstijl document (met elementen als logo, kleuren en lettertypes).
 • Budgettering.
 • Doelgroepomschrijving voor de campagne.

 • Je kan me ook alvast een vraag stellen via de knop hieronder!
Stichting ALS Nederland
Stichting ALS Nederland
Koninginnegracht 7
2514 AA Den Haag
als.nl
Liesbeth De Groot
Liesbeth De GrootFondsenwerver particuliere markt

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Jaarlijks komen er zo’n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan ALS.
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Waar ze trots op zijn

 • Stichting ALS Nederland is voortrekker in Project MinE (het grootste genetische onderzoek naar ALS wereldwijd) en heeft zowel de internationale infrastructuur, als de sequencing van 3.000 Nederlandse DNA-profielen, gefinancierd.
 • De stichting staat bekend om haar sportieve en succesvolle fondsenwervende events, zoals de Amsterdam City Swim, Tour du ALS, Holland4ALS, etc.
 • De totale inkomsten in 2019 waren € 7,98 miljoen waarvan 84% besteed is aan de doelstelling.