ceab3375-bf8f-4c69-9bd1-87b6f1745492

Redigeren van teksten

Profiel vrijwilliger

Een kritische copywriter die teksten kan controleren, verbeteren en wat kan verfrissen. Pre: een oog voor detail en een hekel aan foud gescheven zinnen ;).

Ervaring met:

 • Copywriting

Organisatie in het kort

Gezinnen die veel problemen tegelijk hebben, komen daar vaak moeilijk uit. Door de steun van onze lieve, betrokken vrijwilligers groeien de kwetsbare kinderen uit deze gezinnen gezond op waardoor ze meer kansen hebben in het leven.

 • Kind en gezin
 • Armoede
 • Diversiteit en inclusiviteit

Project details

💒 Samen Oplopen

⏱️ 16-24 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 4-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Enkel vanuit huis

🏁 We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

Door jouw frisse schrijfstijl en het inkorten van ons handboek gaan coördinatoren met plezier lezen. Zij weten dan hoe zij gezinnen en kinderen in kwetsbare situaties uit de negatieve spiraal halen.
Linda Otterman
Geschreven door Linda Otterman van Samen Oplopen

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We willen nieuwe coördinatoren die ons project 'Samen Oplopen met Steunouder' met vrijwilligers gaan uitvoeren een prettig leesbaar handboek geven waar door zij de werkwijze snel begrijpen zonder essentiële zaken te missen. Daardoor weten zij precies welke stappen zij moeten zetten om vrijwilligers te vinden en koppelen aan kwetsbare gezinnen en kinderen. We hebben jouw hulp nodig bij het verbeteren van onze handboek, maar ook om deze te verkorten. Zo is het fris en gemakkelijk om te lezen.

Wat hebben we nodig?

 • Het tegenlezen van ons handboek, 52 pagina's.
 • De tekst verbeteren, lettend op elementen als spel-, stijl- en grammaticafouten, typefouten, taalfouten, dubbelingen, opbouw en gebruik van leestekens.
 • Terugbrengen naar bijv. 30 pagina's door het verkorten van zinnen.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • De tekst(en) die we graag willen laten redigeren, het handboek.
 • We kunnen jou begeleiden met het verkorten (welke inhoud belangrijk is ect.)
 • We doen in het handboek al de suggestie dat mensen, die snel willen lezen, alleen hoofdstuk 3.6, 4, 5 en 6 lezen. Dat zijn dan nog maar 35 pagina's. Verkort opties zijn er dus al.

 • Je kunt mij ook alvast vrijblijvend een vraag stellen via de knop hieronder!

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Samen Oplopen
Samen Oplopen

De missie van Samen Oplopen.

👪Kind en gezin
🌳 Impact scale-up fase
📍Zeist

Kinderen ontwikkelen zich niet goed als zij opgroeien in kwetsbare situaties. Bijvoorbeeld doordat ouders de samenleving niet begrijpen, gevlucht zijn, overbelast zijn of schulden hebben. Bij deze gezinnen wordt als snel professionele hulpverlening ingezet, terwijl ze graag een vriendschappelijke vorm van hulp hebben. 'Stevige' mede-inwoners lopen met hen op en steunen hen op allerlei gebieden, met begeleiding van een hulpverlener als coördinator. Een krachtige mix van informele en formele zorg.

Lees meer

Professionals over Samen Oplopen

Marjolein 👐 Impactvolle teksten voor jaarverslag

Marjolein
Samen Oplopen was de eerste stichting waar ik vrijwilligerswerk voor deed via de Nieuwe Gevers. En wat beviel dit meteen goed! Het contact met Linda was fijn, duidelijk en positief. Ik kreeg veel vertrouwen en vrijheid van haar in het werk dat ik deed. Daardoor heb in korte tijd veel verschillende aspecten van de stichting leren kennen. De jeugdzorgsector was voor mij een volledig nieuw domein en ik ben dankbaar dat ik alle ruimte heb gekregen om mij hierin te verdiepen. Het geeft mij vertrouwen om mijn expertise ook in voor mij onbekendere gebieden in te zetten. Samen Oplopen vervult al jaren ontzettend mooi werk en ik ben blij dat ik hier een heel klein steentje aan heb mogen dragen!