Samen Oplopen-photo
Samen Oplopen

Samen Oplopen

Gezinnen die veel problemen tegelijk hebben, komen daar vaak moeilijk uit. Door de steun van onze lieve, betrokken vrijwilligers groeien de kwetsbare kinderen uit deze gezinnen gezond op waardoor ze meer kansen hebben in het leven.

Samen Oplopen in actie.

🎯

Non-profit

👪

Kind en gezin

💛

7 tot 25 teamleden

Mijlpalen

Onze missie

Contact

  • We hebben goede, stevige, trouwe, betrokken en bevlogen vrijwilligers die zo'n 2 jaar lang oplopen met gezinnen met problemen.
  • De vrijwilligers trekken op een vriendschappelijke manier op met de kwetsbare gezinnen. Zij denken en doen op allerlei gebied mee met het gezin, zoals een goede vriend/vriendin/zus dat zou doen.
  • Samen Oplopen begeleidt de vrijwilliger en het gezin (de koppeling) door een coördinator met een hupverlenersachtergrond. Omdat de complexiteit van de problemen het vaak te zwaar maakt om in deze gezinnen zomaar een vrijwilliger in te zetten. De deskundige coördinator haalt te zware problemen van de schouders van vrijwilligers en begeleidt het gezin zo nodig wat extra.
  • De huidige zorg voor gezinnen met veel problemen erg duur. Wij laten zien hoe het anders kan en transformeren zo de zorg.
  • Wij zorgen dat de problemen in gezinnen afnemen, gezinnen gelukkiger worden én de kosten voor de (jeugd) zorg afnemen!
  • We organiseren trainingen en uitwisselingsbijeenkomsten voor de vrijwilligers.
  • Wij hebben al zo'n 600 koppelingen begeleid van stevige inwoners aan kwetsbare gezinnen.
  • Er zin zo'n 2000 vrijwilligers die zich als 'maatje', bestuurslid, adviseur of klussen inzetten voor Samen Oplopen.
  • We willen door heel Nederland deze nieuwe vorm van steun aan probleemgezinnen bieden.

Professionals over Samen Oplopen

Marjolein
Samen Oplopen was de eerste stichting waar ik vrijwilligerswerk voor deed via de Nieuwe Gevers. En wat beviel dit meteen goed! Het contact met Linda was fijn, duidelijk en positief. Ik kreeg veel vertrouwen en vrijheid van haar in het werk dat ik deed. Daardoor heb in korte tijd veel verschillende aspecten van de stichting leren kennen. De jeugdzorgsector was voor mij een volledig nieuw domein en ik ben dankbaar dat ik alle ruimte heb gekregen om mij hierin te verdiepen. Het geeft mij vertrouwen om mijn expertise ook in voor mij onbekendere gebieden in te zetten. Samen Oplopen vervult al jaren ontzettend mooi werk en ik ben blij dat ik hier een heel klein steentje aan heb mogen dragen!
Ment
Leuke samenwerking en een handvat kunnen geven voor de volgende stappen.