17c0ecab-16a1-44fa-93be-af557859c520
🌱 Ik wil helpen

Kennissessie Zelfsturende teams

Project details

💒 Possibilize

🛠️ Strategie & Consulting

⏱️ 1-4 uur in totaal

💻 Op locatie.

Organisatie in het kort

Possibilize neemt een beperking als inspiratiebron en verbindt, inspireert en activeert mensen om dat ook te doen.

 • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Een professional die ervaring heeft met het onderwerp zelfsturende teams. In staat kennis over te brengen in een workshop of presentatie vorm.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak.

🌱 Ik wil helpen
Stel je voor dat een team van Possibilizers zich zelf aanstuurt om vervolgens andere teams te laten Possibilizen die zichzelf vervolgens weer gaan aansturen? Zet jij deze perpetuum mobile in gang?
Geschreven door Ronald Ligtenberg van Possibilize

Project­omschrijving

Ons huidige kennisniveau.

Wij hebben 1 project met een zelfsturend team bijna afgerond, dat moet nog worden geëvalueerd (liefst voor deze sessie). Voor we verder gaan, leek het ons goed om ons gezamenlijk hier nog meer in te verdiepen. Goed om te weten: We werken in relatief klein team, tot 6 man. Wellicht heeft dat invloed in het kennis aanbod.

De inhoud van de sessie.

 • Wat zijn zelfsturende teams en welke kracht heeft dit?
 • Wat heb je nodig en waar moet je rekening mee houden?
 • Welke verschillende (team)rollen zijn er?
 • Tips & trucs: de uitdagingen van beginnende zelforganiserende teams.
 • Hoe pas je een zelf organiserend team toe binnen jullie organisatie.
Ronald Ligtenberg
Ronald Ligtenberg CEO
Possibilize
Possibilize
Oudenoord 330
3512EX Utrecht
Ronald Ligtenberg
Ronald LigtenbergCEO

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Possibilize is een platform waarop projecten worden gerealiseerd waarin beperkingen een inspiratie vormen. Possibilize verbindt, inspireert en activeert om te denken en handelen in mogelijkheden, in iedere situatie. Wij zetten mensen in beweging om hun talenten te benutten en dromen waar te maken. Zo maakt iedereen een positief verschil in zijn eigen leven en inspireert anderen dat ook te doen.

Waar ze trots op zijn

 • Dankzij COVID-19 heeft Possibilize binnen 1,5 week een live uitzending gerealiseerd op Facebook en YouTube in de vorm van een Amerikaanse talkshow met internationale gasten, live gebarentolken, muziekoptredens en meer.
 • Iedereen die actief betrokken is bij Possibilize, haalt er meer uit dan zij erin steekt.
 • Possibilize Acadamy inspireert zakelijke organisaties op het gebied van non-verbale communicatie. De workshops lichaamstaal wordt gegeven door een dove trainer: "De ervaring die onze professionals hebben opgedaan geeft hen een meer open minded attitude en helpt hen bij het ontwikkelen van inclusief leiderschap."
 • Op Sencity Festival genieten jaarlijks 1500 dove, slechthorende en horende bezoekers in TivoliVredenburg van muziek, theater en andere vormen van cultuur.
 • Blinden en slechtzienden "schilderen met licht" en exposeren hun werk binnen Seeing The Unseen.
 • Op 5 continenten en in 17 landen hebben we meer dan 70 evenementen georganiseerd.
 • Oprichter en directeur Ronald Ligtenberg schreef een boek over ons gedachtengoed: Possibilizing, 10 waarden die jou van beperkingen naar mogelijkheden brengt.
 • Ronald sprak over The Art of Possibilizing bij TEDx: https://youtu.be/fjdo34fax8k

Professionals over Possibilize

Charlotte 👐 Website design + Wordpress inrichten

Charlotte
De samenwerking verliep soepel, Tim wist heel goed wat hij wilde, zodat ik ook snel en efficiënt aan de slag kon. Daarnaast was hij ook prettig in de communicatie en liet hij op tijd weten wanneer hij van zijn kant nog op bepaalde dingen moest wachten, zoals de video. Zo wist ik waar ik aan toe was. Possibilize is een prachtige stichting om voor te werken: sluit mooi aan bij mijn achtergrond als ex-musicus en autist, en we delen de wens om de wereld een beetje mooier te maken :)

Dave 👐 Merknaam bedenken voor een nieuw platform

Dave
Hele fijne opzet om vrijuit te kunnen denken. Helaas kon ik niet bij de laatste sessie zijn, maar was super om mee te mogen denken!

Thomas 👐 Brainstorm met een creatieve geest

Thomas
De betrokkenheid van Tim van Possibilize was erg fijn, hij communiceerde snel en gaf veel input over waar ze naar op zoek waren en hoe zij de sessies voor zich zagen.

Jimena 👐 Boek een strategische workshop

Jimena
Super nice concept! The idea of having project and skill-based volunteering collaborations is great. Gives a great variety of volunteers and opens doors for lots of collaborations. Also we can finally put our specific skills to work for a greater cause!