Nordwood Themes Ubiwo074qlu Unsplash

Infographic

Profiel vrijwilliger

Een creatieve designer die een infographic kan ontwerpen. Pre: iemand die mee kan denken over de creatieve invulling en inhoud.

Ervaring met:

 • Grafisch design

Organisatie in het kort

De helft van de mensen met de spierziekte Duchenne wordt niet ouder dan 30 jaar. Wij willen een beter en langer leven voor iedereen met Duchenne. Dat doen wij d.m.v. financiering van onderzoek, betere zorg en informatievoorziening.

 • Gezondheid en ziektebestrijding
 • Wetenschap en onderzoek
 • Educatie

Project details

💒 Duchenne Parent Project

⏱️ 20-30 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Met jouw skills kunnen we mensen (ouders en patiënten) enthousiasmeren om mee te doen aan het Duchenne Dataplatform en mensen laten zien welk type data verzameld wordt.
Elizabeth Vroom
Geschreven door Elizabeth Vroom van Duchenne Parent Project

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Duchenne Parent Project heeft het Duchenne Data Platform opgezet. Dit biedt patiënten en hun familie de mogelijkheid om in hun eigen virtuele datakluis gezondheidsgegevens te uploaden, bewaren en altijd bij de hand hebben. Wij willen graag een infographic hierover maken wat de volgende laat zien: waarom het dataplatform belangrijk is, welke informatie wordt verzameld en ‘what is in it for me’. Geschikt voor breder publiek, denk in de eerste plaatse aan patiënten en families zelf, maar ook aan donateurs, regelgevers, farma etc.

Wat hebben we nodig?

 • Iemand met wie we kunnen sparren over de inhoud en nieuwe ideeën kan aandragen.
 • Een opgeleverde infographic voor zowel online als offline gebruik
 • Opgeleverd in verschillende formaten en bestandstypes, waarmee we op een creatieve manier onze impact zichtbaar kunnen maken.
 • Graag de infographic in het Nederlands en Engels.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Feiten, weetjes & content voor infographic.
 • Huisstijl (met elementen als logo, kleuren, lettertypes).
 • Doelgroepomschrijving.
 • Een voorbeeld van Cystic Fibrosis stichting: https://ncfs.nl/onderzoek-naar-taaislijmziekte/dutch-cf-registry-2019/
 • Powerpoint over Duchenne Dataplatform en de infographic: https://duchenne.nl/wp-content/uploads/2020/12/Nieuwe-gevers-EV-december-2020.pptx

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Duchenne Parent Project
Duchenne Parent Project

De missie van Duchenne Parent Project.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
💒 Gevestigde organisatie
📍Veenendaal

Stichting Duchenne Parent Project zet zich in voor een beter en langer leven voor iedereen met Duchenne spierdystrofie. Duchenne is nog steeds ongeneeslijk, de spierafbraak is niet te stoppen en daarmee is de diagnose een doodvonnis. De tijd dringt! Dat kan en moet anders. Daarom is geld voor meer wetenschappelijk onderzoek en verbeterde behandeling voor Duchenne patiënten hard nodig.

Lees meer

Professionals over Duchenne Parent Project

Jan-Hein 👐 Illustraties

Jan-Hein
Naast de al eerder afgeronde infographic, heb ik bij de illustraties een verdere uitwerking van zowel de infographic als de illustraties gemaakt. Weer een erg leuke samenwerking met Duchenne Data Platform!

Hans 👐 Jaarverslag ontwerpen

Hans
De samenwerking met Mirjam en Elizabeth van Duchenne Parent Project was zeer geslaagd. Korte lijnen, snelle reacties en open voor ideeën. Ik kijk terug op een mooi project waar ik aan heb kunnen bijdragen.

Jannie 👐 Teksten voor in jaarverslag

Jannie
Het was fijn samenwerken met Duchenne Parent Project. Ik had ruimte voor ideeën en het contact was erg prettig. Ik kan iedereen aanbevelen om deze mooie organisatie te ondersteunen.

Jan-Hein 👐 Infographic

Jan-Hein
Het was een erg leuke en boeiende samenwerking, heel fijn om zo te kunnen helpen en er zelf ook van te leren.

Thomas 👐 Videoportret Duchenne

Thomas
Het was erg fijn om samen te werken met de Duchenne Parent Project en ik denk dat we samen tot een mooi eindresultaat zijn gekomen!