Diamond Musea
🌱 Ik wil helpen

Video edit

Project details

💒 Diamond museum

🛠️ Video

⏱️ 8-16 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

We informeren over het ambacht van diamantair, vanuit diverse culturele en sociale invalshoeken, zodat deze behouden blijft voor iedereen

 • Educatie
 • Kunst en cultuur
 • Wetenschap en onderzoek

Profiel vrijwilliger

Een video editor die op basis van bestaand beeldmateriaal een bedrijfsvideo kan editen. Benodigd: ervaring met programma's als Adobe Premiere.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

🌱 Ik wil helpen
Met deze video's kunnen we het bijzondere verhaal van de diamantair en het museum uitdragen, waardoor we de bezoekers echt kunnen meenemen hierin!
Geschreven door Machiel Mol van Diamond museum

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Bij binnenkomst van het museum nemen video's, via QR codes, de bezoekers mee bij het ontdekken van het museum en het verhaal daarbij. In deze video's vertelt de directeur wat over de tentoonstellingslocatie. We hebben jouw hulp nodig om deze losse informatieve takes te editten. Daarnaast willen we het beschikbare videomateriaal omzetten naar een korte informatieve promo voor het museum, die we op onze site kunnen plaatsen.

Wat hebben we nodig?

 • Een edit van 15 korte video's van max 30 sec. Iedere video bestaat uit 1 take waar een begin en einde aan ge-edit moet worden.
 • Optioneel: een korte informatieve promo video editten van deze takes.

Wat hebben we al?

 • We hebben video materiaal waarmee je direct aan de slag kan.
 • De doelgroep die we willen bereiken met de video.
Machiel Mol
Machiel Mol
Diamond museum
Diamond museum
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam
Diamond museum
Machiel Mol
Machiel Mol

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Het Diamant Museum Amsterdam enthousiasmeert en informeert het publiek over het ambacht van diamantair en alles wat dit omvat, belicht vanuit verschillende culturele en sociale invalshoeken. Hierdoor blijft het vakmanschap, de historie en de industrie toegankelijk en behouden voor huidige en toekomstige generaties. Met een prachtige collectie is het museum een educatief platform voor jong en oud.

Waar ze trots op zijn

 • Het Diamantmuseum Amsterdam is in 2007 opgericht door dhr. Ben Meier. Hij was de directeur van Royal Coster Diamonds - ’s werelds oudste diamantslijperij.
 • Het Diamant Museum Amsterdam zit op dit moment in een vernieuwings- en doorontwikkelingstraject wat uiteindelijk moet resulteren in een museaal on- en offline educatief platform
 • In het Diamant Museum Amsterdam wordt de op één na kleinste geslepen diamant tentoongesteld. Royal Coster Diamonds heeft daarnaast ook de kleinstgeslepen diamant - deze is echter te klein om aan het publiek te laten zien.
 • Een van de topstukken van het museum is de Diamond Ape Skull, geïnspireerd op de diamanten schedel For the Love of God van Damien Hirst. De Schedel is gezet met meer dan 17.000 diamanten.
 • Het museum heeft in juni 2021 de laser room geopend. In deze nieuwe kamer kun je in een escaperoom achtige setting een diamantroof beleven. Manoeuvreer met acrobatische bewegingen langs de laser stralen en probeer bij de diamant te komen.
 • Het museum heeft de laatste originele Nederlandse zichten in de collectie. Dit zijn pakketten van diamanten gesorteerd op gewicht, kleur, zuiverheid en vorm in meer dan 16.000 categorieën waarvan de Diamond Trading Company de waarde heeft vastgesteld ten behoeve van de gereguleerde diamant verkoop.
 • Het museum is gevestigd in een uniek monumentaal 19de eeuws pand