Diamond museum-photo
Diamond museum

Diamond museum

Het Diamantmuseum verwerft, behoudt, onderzoekt, presenteert, documenteert en publiceert de geschiedenis van de diamant industrie in Amsterdam en omgeving. Met een prachtige collectie is het museum een educatief platform voor jong en oud.

Diamond museum in actie.

🎯

Non-profit

📚

Educatie

💛

1 tot 3 teamleden

⚡️

1 projecten online

Mijlpalen

Onze missie

Contact

  • Het Diamantmuseum Amsterdam is in 2007 opgericht door dhr. Ben Meier. Hij was de directeur van Royal Coster Diamonds - ’s werelds oudste diamantslijperij.
  • Het Diamant Museum Amsterdam zit op dit moment in een vernieuwings- en doorontwikkelingstraject wat uiteindelijk moet resulteren in een museaal on- en offline educatief platform
  • In het Diamant Museum Amsterdam wordt de op één na kleinste geslepen diamant tentoongesteld. Royal Coster Diamonds heeft daarnaast ook de kleinstgeslepen diamant - deze is echter te klein om aan het publiek te laten zien.
  • Een van de topstukken van het museum is de Diamond Ape Skull, geïnspireerd op de diamanten schedel For the Love of God van Damien Hirst. De Schedel is gezet met meer dan 17.000 diamanten.
  • Het museum heeft in juni 2021 de laser room geopend. In deze nieuwe kamer kun je in een escaperoom achtige setting een diamantroof beleven. Manoeuvreer met acrobatische bewegingen langs de laser stralen en probeer bij de diamant te komen.
  • Het museum heeft de laatste originele Nederlandse zichten in de collectie. Dit zijn pakketten van diamanten gesorteerd op gewicht, kleur, zuiverheid en vorm in meer dan 16.000 categorieën waarvan de Diamond Trading Company de waarde heeft vastgesteld ten behoeve van de gereguleerde diamant verkoop.
  • Het museum is gevestigd in een uniek monumentaal 19de eeuws pand

Professionals over Diamond museum

Ylse
De samenwerking met het Diamond Museum was fijn, samen hebben we een mooie nieuwsbrief in elkaar gezet. Er was veel ruimte voor ideeën en mooie content om naar buiten te brengen. Machiel is erg behulpzaam en flexibel.
Zinaida
It was interesting to be involved in the museum process.
Kaylee
Een goede samenwerking gehad met Machiel van het Diamond museum. Prettige communicatie.
Anne-Sophie
Samenwerken met Diamond Museum was erg fijn!
Selma
De samenwerking met Diamond museum was super! Linda reageerde snel, gaf me veel ruimte en had volledig vertrouwen in mij. Ik zou het enorm leuk vinden om in de toekomst nog eens een project met Linda op te pakken.

Openstaande projecten

Ben of ken jij de professional die ze gaat helpen?