Rotterdam (1)

Vrijwilligerswerk in Rotterdam

Geschreven door Sarah van De Nieuwe Gevers | 22 november 2021

Ben jij toe aan een maatschappelijke uitdaging? En zou jij deze uitdaging aan willen gaan in de stad met de welbekende Erasmusbrug? En waar ze van die toffe kubuswoningen hebben? Dan is vrijwilligerswerk in Rotterdam helemaal iets voor jou.

Want naast de deze stad hele toffe architectuur heeft, kan je er ook heel goed inspirerend vrijwilligerswerk doen. Maak Rotterdam een stukje groener door bomen te planten met 'Cool Down City', of bezorg leerlingen bij Acces Avondschool Zuid een onvergetelijke Sinterklaasavond. En er zijn nog veel meer activiteiten waar jij als vrijwilliger in Rotterdam aan kan bijdragen.

Vind direct toffe vrijwilligersprojecten in Rotterdam → 

Voorbeelden van vrijwilligerswerk in Rotterdam

Sinterklaas vieren bij Accent Avondschool Zuid

Sinterklaas is weer in het land! En dat vieren ze bij Accent Avonschool Zuid maar al te graag. De Accent Avondscholen bestaan uit scholen die een veilige, gestructureerde en professionele omgeving bieden waar volwassenen met een lichte verstandelijke beperking kunnen werken aan de ontwikkeling van hun vaardigheden. Voor deze leerlingen wordt er een Sinterklaasavond georganiseerd en jij bent van harte welkom om gezellig mee te doen.

De leerlingen staan te popelen om na alle lessen over onder andere geldzaken en hoe je beter kunt lezen en schrijven, een leuke en gezellige Sinterklaasavond te vieren. En daar mag jij hen bij helpen! Naast dat de leerlingen kunnen genieten van pepernoten en een lekkere chocoladeletter, worden zij ook nog verrast door Sinterklaas en zijn pieten.

Lijkt het jou leuk om op deze feestelijke manier vrijwilligerswerk te doen in Rotterdam? Klik hier en draag je steentje bij.

Dieren knuffelen met kerst

Het is weer bijna december en dat betekent dat we de winterjassen en de kerstversiering weer tevoorschijn mogen halen! Kerst is een periode waar veel mensen zich op verheugen, waaronder ook de bewoners van de zorginstelling Laurens Stadzicht in Rotterdam. Op 16 december organiseert deze zorginstelling de activiteit 'dier op bezoek', waarbij er huisdieren op bezoek mogen komen als verrassing voor de ouderen. En jij kan je steentje bijdragen aan deze leuke middag, door samen met hen een lekker kopje koffie, chocolademelk of thee te drinken en een gezellig praatje te maken. Hiernaast ondersteun je ook de activiteitenmanager en help je na afloop nog even met opruimen.

Mede dankzij jouw aanwezigheid draag jij bij aan een gezellige sfeervolle middag voor de bewoners. Iets waar de bewoners erg blij mee zijn, want zeker door de corona periode is er extra veel behoefte aan sociaal contact. Ben jij degene die de bewoners van deze zorginstelling een onvergetelijke kerstmiddag gaat bezorgen? Klik dan hier en schrijf je in voor dit vrijwilligerswerk in Rotterdam.

Plant een boom

Nog een tof initiatief is die van 'Cool Down City', waarbij ze Rotterdammers aanmoedigen om hun stad te verkoelen doormiddel van het planten van bomen. Cool Down City leert Rotterdammers hoe je bomen kunt kweken, waar je deze vervolgens daadwerkelijk kan planten en hoe je ze moet verzorgen. Zo makkelijk kan het zijn om je steentje bij te dragen! Help jij graag mee om deze stad een stukje groener te maken? Klik dan hier en doe mee!

Maak muziek bij Aafje

Ben jij een muziekliefhebber en lijkt het jou leuk om hiermee aan de slag te gaan tijdens je vrijwilligerswerk in Rotterdam? Dat kan bij zorginstelling Aafje, een zorginstelling waar mensen zelfstandig kunnen wonen, maar ook zorg krijgen. Voor zowel bewoners als ouderen uit de wijk is er altijd wat te doen, er worden namelijk veel gezellige activiteiten georganiseerd. Bij deze zorginstelling draait alles om mensen. Mensen die bij Aafje wonen, zorg krijgen, werken, vrijwilligerswerk doen en de mensen die hun naasten toevertrouwen aan Aafje. Bij deze zorginstelling werken wel 1500 vrijwilligers, waar ook jij deel van kan uitmaken. Bij Aafje staat er nog een vacature open voor een vrijwilliger die het leuk vindt om zangactiviteiten te begeleiden. Bijvoorbeeld door te zorgen dat de muziek en de teksten klaarliggen. Of door de cd-speler en beamer te bedienen en natuurlijk door mee te zingen en mee te dansen. Jij draagt als vrijwilliger bij aan de gezellige sfeer in deze Rotterdamse zorginstelling en geeft de bewoners een onvergetelijke tijd. Gaan jouw handen al jeuken bij het lezen van deze vacature voor vrijwilligerswerk in Rotterdam? Waar wacht je dan nog op, klik hier en schrijf je in!

Bied opkomende schrijvers een podium

Ben jij een echte boekenwurm? Word dan vrijwilliger bij hét schrijverspodium van Rotterdam. Samen met Frontaal presenteert Stichting Vers Beton elke maand een programma die bestaat uit de toplaag van aanstromende schrijvers, die de toekomst van het Nederlandstalige Letteren kunnen worden, gecombineerd met reeds gevestigde auteurs. Deze aanstormende schrijvers zijn winnaars of genomineerden van literaire wedstrijden, publiceren hun werk in en op literaire magazines of platformen, of zijn gewoon zo goed bezig dat Frontaal ze dolgraag een podium willen bieden! (Bron: Frontaal)

Jij staat als vrijwilliger vooraan tijdens de nieuwste literaire sensaties waar je ze mag bewonderen vanaf het podium dat jij hebt helpen opzetten! En je krijgt de kans om grote gasten te ontmoeten. Lijkt dit je gaaf? Dan heb ik goed nieuws voor je: jij kan hier namelijk elke derde zondag van de maand bij zijn in avantgardistisch centrum Worm in Rotterdam. Je gaat helpen met het op- en afbouwen van het podium, begeleidt auteurs en zorgt er samen met Stichting Vers Beton voor dat het event helemaal naar wens verloopt. Naast alle literaire kunst die je te zien en te horen krijgt, ontvang je de hele middag gratis drank én een Frontaal T-shirt. Enthousiast? Klik dan hier en draag je literaire steentje bij in Rotterdam!

Skill-based vrijwilligerswerk door heel Nederland

Via ons platform zijn organisaties uit alle hoeken van Nederland op zoek naar vrijwilligers. Veel van deze projecten kunnen ook vanuit huis opgepakt worden. Draag jij liever je steentje bij vanuit huis? Dan is een project op ons platform misschien wel wat voor jou. 

De Nieuwe Gevers is een groeiende beweging van sympathieke denkers, makers en doeners met een nieuwe mindset: skills geven aan het goede. Wij noemen het: skill-based vrijwilligerswerk. Lees hier meer over deze vorm van vrijwilligerswerk.

 

Hierbij geef je eigenlijk waar je goed in bent, je doneert je skills. Ben jij goed in het schrijven van teksten, dan is het project 'Teksten marketing materials' voor 'Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder' misschien wel iets voor jou. Zij zijn namelijk nog op zoek naar een copywriter die goed geschreven en aansprekende content voor hun kan schrijven, waarmee hun impact zichtbaarder wordt. Is dit iets voor jou? Klik dan hier en schrijf je heel gemakkelijk in voor dit project via de gele 'ik wil helpen' knop.

 

Enthousiast? Klik hier en bekijk ons aanbod.

Hopelijk hebben we je een beetje op weg kunnen helpen met het vinden van vrijwilligerswerk in Rotterdam. Veel succes met het bijdragen van jouw steentje! 😇

Gerelateerde artikelen

Meld je ook aan