Den Haag

Het beste vrijwilligerswerk in Den Haag

Geschreven door Irene van De Nieuwe Gevers | 24 juli 2021

Den Haag is een stad die in veel opzichten fungeert als hoofdstad. Het is het centrum van de Nederlandse politiek met de regering en het parlement die hier zijn gevestigd.

Nog veel belangrijker dan dat is dat deze iconische jeugdherinnering uit Den Haag komt! Leuke feitjes, maar daarvoor zijn hier natuurlijk niet. Den Haag is namelijk een een actieve vrijwilligersstad. In dit artikel vertellen we je alles over vrijwilligerswerk in Den Haag.

→ Vind nu jouw flexibele vrijwilligersproject in Den Haag

Voorbeelden van vrijwilligerswerk in Den Haag

Belangrijke stad dus. Maar wat voor soort vrijwilligerswerk kan je hier doen bij betrouwbare doelen? We hebben een aantal voorbeelden van vrijwilligerswerk in Den Haag onder elkaar gezet:

Vrijwilligers doen boodschappen

Het lijkt iets simpels, maar je kan er iemand ontzettend mee helpen: boodschappen doen. Bijvoorbeeld voor iemand die zelf niet meer zo snel naar de supermarkt kan door lichamelijke (of mentale) beperkingen. Zo simpel kan een verschil maken zijn! In Den Haag is De Boodschappen Begeleidingsdienst opgezet om ouderen te begeleiden met boodschappen doen en Den Haag Doet Burenhulp verbindt mensen die hulp nodig helpen met mensen die graag een helpende hand bieden.

Vrouw houdt mand met voedsel vast

Begeleider bij een betrouwbaar goed doel

Deze functie als vrijwilliger is erg uiteenlopend. Je kan gaan wandelen met mensen met een beperking of ouderen, of kids van de Haagse scouting begeleiden. Maar je kan ook kookles geven, mensen verwelkomen bij de ingang van een museum, mensen met een beperking helpen met zwemmen, of de wekelijkse knutselclub ondersteunen. Voor ieder wat wils :) Een initiatief dat hierop focust is het Buddy Netwerk, en via Den Haag Doet kan je flink wat andere goede doelen vacatures vinden voor het begeleiden van activiteiten.

Fietsles geven

Als je (een tijdje) in Nederland woont, ben je uiteraard ook bekend met onze fietscultuur. Echter, als iemand niet in Nederland is opgegroeid, is de kans groot dat diegene niet heeft geleerd hoe je moet fietsen. Hiervoor worden fietslessen voor volwassenen georganiseerd, zodat ook deze groep mensen leert om te gaan met het meest gebruikte vervoersmiddel in Nederland! Je kan contact opnemen met verschillende goede doelen die dit doen via onder andere Den Haag Doet.  

Vrouw rijdt op een fiets

Haagse Levensboeken

Een heel tof initiatief in Den Haag is de Stichting Haagse Levensboeken. Deze stichting houdt zich bezig met het opschrijven van levensverhalen van oudere inwoners, die uiteindelijk verwerkt worden in een boek. Getrainde vrijwilligers schrijven deze verhalen met en voor de inwoners. Zin om de pen weer uit het stof te trekken of gewoon om te schrijven voor een betrouwbaar goed doel? Check hier de website.

Twee boeken met een pen

Communicatie & Fondsenwerving als vrijwilliger

Met Social Media die een steeds grotere rol krijgt in de maatschappij, worden er ook op dit gebied veel vrijwilligers gezocht. Communicatietalenten, social media experts, PR of marketing spin in het web, eventorganisator, web content editor, noem het maar op. Cruciaal voor het blijven draaien van een betrouwbaar goed doel, waar jij met je expertise het verschil kan maken.

Via ons eigen platform kan je heel simpel deze skills doneren, aan allerlei non-profit organisaties. Er zijn vijf goede doelen bij ons aangesloten die gevestigd zijn in Den Haag, namelijk: Writers Unlimited, Justice and Peace, KNCV Tubercolosefonds, Mauritshuis en Stichting ALS Nederland.

Platformen voor vrijwilligerswerk in Den Haag

Genoeg te doen als vrijwilliger in deze mooie stad! Naast bovengenoemde goede doelen, zijn er ook een aantal grote platformen die al het vrijwilligerswerk in Den Haag bundelen:

Den Haag Doet

Een van de grote platformen die vrijwilligerswerk in Den Haag aanbiedt, is Den Haag Doet. Je kan onder andere kiezen wat voor functie je het liefst zou doen, of het vrijwilligerswerk rolstoeltoegankelijk is en aangeven welk dagdeel je tijd hebt.

Het logo van Den Haag Doet

NL Cares

De goede doelen vacaturebank NL Cares heeft ook een flink aanbod aan flexibel vrijwilligerswerk in Den Haag. Je kan aangeven in welk stadsdeel en met welke doelgroep je het liefst wil werken.

Nationale vacaturebank

Deze grote algemene vacaturebank heeft veel goede doelen vacatures in Den Haag. Je kan gemakkelijk aangeven in welke straal (aantal kilometers) je vrijwilligerswerk wil doen, hoeveel uur je eraan kwijt wil zijn en bijvoorbeeld in welke branche. Check de goede doelen vacatures van de Nationale Vacaturebank.

Het logo van de Nationale Vacaturebank

 

Flink wat vrijwilligerswerk in Den Haag dus. Zoek een betrouwbaar goed doel wat past bij jouw interesses en kies een goede doelen vacature waar jij met liefde wat vrije tijd voor opgeeft. Waar wacht je nog op?!

De Nieuwe Gevers
Geef waar je goed in bent.

Skill-based vrijwilligerswerk 

🙂 Iemand helpen voelt goed.

🛠 Ontwikkel je skills met nieuwe projecten. 

🔥 Verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. 

🌍 Bouw aan een betekenisvol CV.

🤲 Wie goed doet, goed ontmoet.

Meld je ook aan