Pexels Kata Pal 1258865

Vrijwilligerswerk in Veendam

Samen maken we het verschil

Geschreven door Bart Klabbers | 27 maart 2024

In dit artikel vertellen we je graag wat jij kan betekenen voor vrijwilligerswerk in Veendam. Jouw kans om je in te zetten voor een goed doel. Draag je bij aan een betere wereld en ontwikkel nieuwe vaardigheden. Leer ook nieuwe mensen te ontmoeten.

Vind direct jouw vrijwilligerswerkproject dat bij jou past in Veendam →

Wat is vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is het belangeloos uitvoeren van taken of activiteiten ten behoeve van anderen of de samenleving. Het kan variëren van het helpen bij lokale evenementen tot het ondersteunen van kwetsbare groepen zoals ouderen of jongeren.

Ontdek de kracht van meedoen

In Veendam zijn er talloze mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Of je nu graag met dieren werkt, culturele evenementen wilt ondersteunen of juist iets wilt betekenen voor mensen die hulp nodig hebben, er is voor ieder wat wils. Door vrijwilligerswerk te doen, vergroot je niet alleen je eigen netwerk maar ook je levenservaring. Bovendien kun je nieuwe talenten ontdekken en ontwikkelen.

Lijst met 08 vrijwilligerswerk organisaties in Veendam

Hier volgt een lijst met 8 inspirerende vrijwilligersorganisaties uit Veendam. Ze zetten zich in voor diverse doelen, zoals het bestrijden van armoede, het bevorderen van dierenwelzijn en het ondersteunen van kwetsbare groepen. Lees verder om meer te ontdekken over hun waardevolle bijdragen aan Veendam.

  1. Stichting Voedselbank Veendam - Biedt voedselhulp aan mensen in Veendam die in financiële moeilijkheden verkeren. Ze verzamelen voedsel bij lokale supermarkten en delen dit uit in de vorm van voedselpakketten. Hierdoor leveren ze een belangrijke bijdrage aan het bestrijden van armoede en voedselverspilling.

  2. Stichting Vrienden van het Ommelander Ziekenhuis - Zet zich in voor het welzijn van patiënten in het Ommelander Ziekenhuis in Veendam. Ze organiseren activiteiten en bieden extra voorzieningen, zoals comfortabele wachtruimtes en ontspanningsmogelijkheden, om het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

  3. Stichting Leergeld Veendam - Helpt kinderen uit gezinnen met een laag inkomen om deel te kunnen nemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, sport en cultuur. Ze verstrekken onder andere schoolspullen, sportkleding en betalen contributies voor verenigingen, waardoor ze gelijke kansen creëren en sociale uitsluiting voorkomen.

  4. Stichting Dierenasiel Zuidwolde - Zorgt voor de opvang en verzorging van dakloze dieren in Veendam. Ze bieden een veilige omgeving waarin dieren kunnen herstellen en werken actief aan het vinden van een nieuwe, liefdevolle thuis voor deze dieren.

  5. Stichting Zorg voor elkaar - Biedt ondersteuning aan kwetsbare mensen in Veendam, zoals ouderen, mensen met een beperking en mensen in sociaal isolement. Ze bieden praktische hulp, een luisterend oor en sociale activiteiten, waardoor ze een belangrijke rol spelen in het bevorderen van welzijn en sociale cohesie.

  6. Stichting Repair Café Veendam - Organiseert bijeenkomsten waarin vrijwilligers kapotte spullen repareren, zoals elektronica, kleding en meubels. Ze bevorderen duurzaamheid en verminderen afval door mensen te helpen hun spullen te laten repareren in plaats van weg te gooien.

  7. Stichting Humanitas Thuisadministratie Veendam - Biedt ondersteuning bij financiële en administratieve zaken aan mensen in Veendam die hier moeite mee hebben. Ze helpen bij het op orde brengen van de administratie, het aanvragen van toeslagen en het creëren van financiële stabiliteit.

  8. Stichting Speelgoedbank Amalia - Biedt speelgoed aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen in Veendam. Ze zamelen tweedehands speelgoed in en stellen dit beschikbaar aan kinderen. Hierdoor krijgen ze de kans om te spelen en zich te ontwikkelen, ongeacht de financiële situatie van hun ouders.

 

Hoe begin je als vrijwilliger te Veendam? 

Wil jij graag vrijwilligerswerk doen in Veendam? Dat kan! Zoals je hierboven kan zien zijn  er verschillende organisaties die op zoek zijn naar enthousiaste vrijwilligers zoals jij. Maar je kan er ook voor kiezen om de website van de gemeente te bekijken of een keer naar binnen te lopen, om te vragen wat er allemaal beschikbaar is aan vrijwilligerswerk in de gemeente.

Je kunt ook contact opnemen met lokale verenigingen, buurthuizen of zorginstellingen om te vragen of zij hulp kunnen gebruiken.

Skill-based vrijwilligerswerk op jouw woonplek 

Maar wist je dat je jouw unieke vaardigheden en kennis ook kunt inzetten als vrijwilliger? Dit wordt skill-based vrijwilligerswerk genoemd, waarbij jouw specifieke skills en expertise centraal staan in de bijdrage die je levert. Of je nu een expert bent in webdesign, een pro in marketing processen, of een ster in financieel advies, jouw inzet kan een wereld van verschil maken voor lokale organisaties en gemeenschappen.

 

Bij De Nieuwe Gevers geloven we in de kracht van skill-based vrijwilligerswerk. Wij bieden een platform waar jouw talenten direct gekoppeld worden aan non-profit organisaties die jouw hulp hard kunnen gebruiken. Zo draag je niet alleen bij aan een betere samenleving, maar zet je jouw skills ook in op een betekenisvolle manier.

Sluit je aan bij De Nieuwe Gevers en ontdek hoe jouw expertise Veendam kan helpen transformeren in een nog fantastischere plek om te wonen en te leven. Jouw vaardigheden kunnen het verschil maken. Zet vandaag de stap naar skill-based vrijwilligerswerk en maak impact waar het echt telt.

De Nieuwe Gevers
Geef waar je goed in bent.

Skill-based vrijwilligerswerk 

🙂 Iemand helpen voelt goed.

🛠 Ontwikkel je skills met nieuwe projecten. 

🔥 Verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. 

🌍 Bouw aan een betekenisvol CV.

🤲 Wie goed doet, goed ontmoet.

Meld je ook aan