Artem Shuba Cl12mzdzpsa Unsplash

Vrijwilligerswerk in Meppel

Wil je weten of skill-based vrijwilligerswerk iets voor jou is?

Geschreven door Bart Klabbers | 29 maart 2024

Ben jij op zoek naar betekenisvol werk waarbij je een positieve impact kunt maken? Overweeg dan om vrijwilligerswerk te doen in Meppel. Ben je nog zoekende of het iets voor jou is? We helpen je graag op weg in dit artikel.    

Waarom vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doen is niet alleen goed voor anderen, maar ook voor jezelf. Waarom zou je de wereld niet een beetje mooier maken terwijl je er zelf ook nog iets aan hebt? 

Dit zijn de 3 belangrijkste redenen waarom mensen vrijwilligerswerk doen.

1. Betekenisvolle impact maken

Een van de belangrijkste redenen om vrijwilligerswerk te doen, is de impact die je kunt maken. Of het nu gaat om het helpen van daklozen, het verzorgen van dieren in een opvangcentrum of het ondersteunen van kwetsbare kinderen, jouw inzet maakt echt een verschil in iemands leven.

2. Persoonlijke groei

Vrijwilligerswerk biedt ook talloze kansen voor persoonlijke groei. Je kunt nieuwe vaardigheden leren, zoals leiderschap, communicatie en teamwork.Daarnaast moedigt het je aan om buiten je comfortzone te stappen en nieuwe ervaringen op te doen. Het geeft je de kans om meer over jezelf te leren en nieuwe interesses of passies te ontdekken.

3. Een zinvolle tijdsbesteding

Vrijwilligerswerk biedt je de mogelijkheid om je vrije tijd zinvol te besteden. In plaats van eindeloos scrollen op sociale media of tv kijken, kun je jouw tijd en energie investeren in iets wat echt belangrijk is. 

Het geeft voldoening om te weten dat je tijd hebt besteed aan het helpen van anderen en het maken van een positief verschil in de wereld. 

Kortom, vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor anderen, maar ook voor jezelf. Het heeft een betekenisvolle impact, stimuleert persoonlijke groei, creëert sociale verbindingen, heeft positieve gezondheidseffecten en biedt een zinvolle tijdsbesteding.

Lijst met vrijwilligerswerk organisaties in Meppel

Hieronder staat een lijst van fantastische vrijwilligersorganisaties in Meppel. Ze kunnen je hulp hard gebruiken. Bekijk hieronder een lijst met organisaties, er zit vast iets tussen wat past bij jouw interesses: 

 1. Stichting Present Meppel - Verbindt vrijwilligers aan mensen die behoefte hebben aan extra zorg in Meppel.

 2. Humanitas Zuid-west Drenthe- Biedt ondersteuning op diverse gebieden, zoals opvoeding, eenzaamheid en rouwverwerking.

 3. Voedselbank Meppel - Verstrekt voedselpakketten aan mensen in financiële nood in Meppel.

 4. Rode Kruis Meppel - Verleent hulp bij noodsituaties en organiseert EHBO-cursussen en -diensten. Van een lokaal sportevenement t/m een groot landelijk evenement. 

 5. Natuurmonumenten Meppel - Behoud en beheer van natuurgebieden in en rondom Meppel en organiseert natuuractiviteiten. Maak samen de Wieden nog iets mooier.  

 6. Steunpunt Mantelzorg Meppel - Biedt informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers in Meppel.

 7. Amnesty International Meppel - Zet zich in voor mensenrechten door middel van acties, lobby en voorlichting.

 8. Stichting Leergeld Meppel- - Helpt kinderen uit gezinnen met een laag inkomen om mee te kunnen doen aan activiteiten.

 9. Stichting Vluchtelingenwerk Meppel - Ondersteunt en begeleidt vluchtelingen bij hun integratie in Meppel.

 10. Zonnebloem Meppel - Werkt aan sociaal contact en ondersteuning aan mensen met een lichamelijke beperking.

 11. Stichting MEE IJsseloevers - Biedt ondersteuning aan mensen met een beperking en hun naasten in de regio IJsseloevers.

 12. Werkgroep Ouderen Samen - Organiseert activiteiten en contactmomenten voor ouderen in Meppel.

 13. Voedselbank Meppel - Verstrekt voedselpakketten aan mensen in financiële nood in Meppel.

 14. Dierenpark de Ark Meppel - Beheert een dierenpark in Meppel waarin dieren worden opgevangen en verzorgd.

Zet je skills in

De Nieuwe Gevers is een platform waar maatschappelijke organisaties op zoek zijn naar vrijwilligers met specifieke vaardigheden. Met vaardigheden bedoelen we de kennis en ervaring die je hebt opgedaan in je werk. In plaats van alleen tijd en energie te investeren, zetten vrijwilligers met deze specifieke vaardigheden hun kennis in om non-profitorganisaties en gemeenschappen te helpen. 

 

Dit soort vrijwilligerswerk geeft je de mogelijkheid om waardevolle professionele vaardigheden te delen en tegelijkertijd anderen te helpen. Wil je zien welke skill based vrijwilligerswerk beschikbaar zijn bij De Nieuwe Gevers. Ontdek de vrijwilligersprojecten nu en maak een impact. 

De Nieuwe Gevers
Geef waar je goed in bent.

Skill-based vrijwilligerswerk 

🙂 Iemand helpen voelt goed.

🛠 Ontwikkel je skills met nieuwe projecten. 

🔥 Verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. 

🌍 Bouw aan een betekenisvol CV.

🤲 Wie goed doet, goed ontmoet.

Meld je ook aan