Thomas Bormans Knmlcjm3apa Unsplash

Vrijwilligerswerk in Lelystad

Help de wereld verbeteren

Geschreven door Bart Klabbers | 28 maart 2024

Ben je op zoek naar manieren om een positieve impact te maken in je lokale gemeenschap? Word vrijwilliger in Lelystad en draag bij aan het verbeteren van de wereld om je heen. Als vrijwilliger kun je het leven van anderen veranderen, terwijl je zelf ook waardevolle ervaringen opdoet.

Vind het perfecte vrijwilligerswerk project dat bij jou past in Lelystad →

Talloze mogelijkheden 

Lelystad biedt talloze mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in verschillende sectoren. Of je nu geïnteresseerd bent in het helpen van ouderen, dierenbescherming, milieubescherming of iets anders, er is altijd wel een organisatie die jouw hulp kan gebruiken. Door vrijwilligerswerk te doen, kun je echt een verschil maken.

20 vrijwilligerswerkorganisatie in Lelystad

Ontdek hieronder een lijst met 20 vrijwilligersorganisaties in Lelystad. Deze organisaties dragen belangeloos bij aan diverse maatschappelijke doelen, variërend van het ondersteunen van kwetsbare groepen tot het bevorderen van kunst en cultuur. 

 

Leer meer over de waardevolle bijdragen die zij leveren aan de stad Lelystad.

 1. Voedselbank Lelystad - Verstrekt voedselpakketten aan gezinnen en individuen die financieel niet genoeg hebben om rond te komen.

 2. Stichting Present Lelystad - Koppelt vrijwilligers aan hulpvragen van mensen die ondersteuning nodig hebben, variërend van klusjes in huis tot gezelschap bieden aan eenzame ouderen.

 3. Hospice Lelystad - Biedt palliatieve zorg en ondersteuning aan terminaal zieke mensen en hun families.

 4. Stichting Leergeld Lelystad - Helpt kinderen uit gezinnen met een laag inkomen om deel te nemen aan activiteiten op school en daarbuiten, zoals schoolreisjes en sportclubs.

 5. Dierenopvang Lelystad - Zorgt voor de opvang en verzorging van dakloze dieren en bemiddelt bij adoptie naar een nieuw thuis.

 6. Humanitas Lelystad-Dronten - Biedt diverse vormen van ondersteuning aan mensen in een kwetsbare positie, zoals eenzaamheid, armoede, en opvoedingsvraagstukken.

 7. Rode Kruis Lelystad - Biedt hulp bij noodsituaties, verzorgt EHBO-trainingen en ondersteunt kwetsbare groepen in de samenleving.

 8. Stichting Jarige Job Lelystad - Zorgt ervoor dat ook kinderen uit arme gezinnen een onvergetelijke verjaardag kunnen vieren met cadeaus en feestbenodigdheden.

 9. Stichting De Welle Lelystad - Organiseert activiteiten en ondersteunt ouderen om eenzaamheid tegen te gaan en hun welzijn te bevorderen.

 10. Stichting Vluchtelingenwerk Lelystad - Begeleidt en ondersteunt vluchtelingen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving.

 11. Stichting Maatjeswerk Autisme Lelystad - Biedt individuele begeleiding en ondersteuning aan mensen met autisme.

 12. Stichting Beschermde Wieg Lelystad - Biedt een veilige en anonieme plek waar vrouwen hun pasgeboren baby kunnen achterlaten als zij geen andere opties zien.

 13. Stichting Hulpdienst Lelystad - Biedt praktische hulp aan mensen die door ziekte, ouderdom of andere redenen tijdelijk of langdurig niet zelfstandig kunnen functioneren.

 14. Stichting Presentie Lelystad - Biedt persoonlijke ondersteuning aan mensen met psychische problemen om hun welzijn en zelfredzaamheid te vergroten.

 15. Stichting Vriendendiensten Lelystad - Biedt vriendschappelijke ondersteuning aan mensen met psychische kwetsbaarheid om hun sociale participatie te bevorderen.

 16. Stichting De Zonnebloem Lelystad - Organiseert activiteiten en huisbezoeken voor mensen met een fysieke beperking of chronische ziekte om eenzaamheid te verminderen en sociaal contact te stimuleren.

Voordelen van vrijwilligerswerk in Lelystad

Een van de voordelen van vrijwilligerswerk is dat je flexibel kunt zijn met je tijd. Je kunt zelf bepalen hoeveel uur per week of maand je wilt besteden aan vrijwilligerswerk. Dit maakt het ideaal voor mensen met een drukke agenda. 

Bovendien is vrijwilligerswerk een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je cv te versterken, wat weer kan leiden tot nieuwe carrièremogelijkheden. Ook leer je mensen kennen die dezelfde interesses hebben, waardoor er vriendschappen kunnen ontstaan. 

Zet je schrap om impact te maken

Als vrijwilliger in Lelystad kun je deel uitmaken van een leuke groep mensen met dezelfde interesses die allemaal streven naar positieve verandering. Je zult merken dat vrijwilligerswerk niet alleen voldoening geeft, maar ook zorgt voor nieuwe vriendschappen en waardevolle connecties.

 

Dus waar wacht je nog op? Word een Nieuwe Gever in Lelystad en draag bij aan het creëren van een betere wereld voor iedereen. Samen kunnen we het verschil maken.

De Nieuwe Gevers
Geef waar je goed in bent.

Skill-based vrijwilligerswerk 

🙂 Iemand helpen voelt goed.

🛠 Ontwikkel je skills met nieuwe projecten. 

🔥 Verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. 

🌍 Bouw aan een betekenisvol CV.

🤲 Wie goed doet, goed ontmoet.

Meld je ook aan