Jos Zwaan Ns8qvj Gfo Unsplash (2)

Vrijwilligerswerk Lansingerland

Maak Lansingerland nog iets mooier

Geschreven door Bart Klabbers | 27 maart 2024

Ben je op zoek naar een manier om de wereld een beetje mooier te maken? Wil je je inzetten voor goede doelen en de lokale gemeenschap? Dan is vrijwilligerswerk in Lansingerland echt iets voor jou. In dit artikel leggen we je graag uit waarom.

Wil je direct zien welke vrijwilligerswerkprojecten beschikbaar zijn? Bekijk dan de vrijwilligerswerkprojecten van De Nieuwe Gevers. Er zit altijd iets tussen wat bij jouw passies past.

Waarom is vrijwilligerswerk zo belangrijk?

In Lansingerland worden diverse initiatieven ondersteund door gemotiveerde vrijwilligers. Door deel te nemen aan vrijwilligerswerk in deze gemeente draag je direct bij aan het welzijn van de lokale bevolking.

Bovendien biedt vrijwilligerswerk ook persoonlijke voordelen: Vergroting van sociale netwerken en het ontmoeten van nieuwe mensen. Ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en ervaringen opdoen buiten je comfortzone. Een gevoel van voldoening en trots door anderen te helpen. Versterking van je CV en het verbeteren van je carrièremogelijkheden.

15 vrijwilligerswerk organisaties in Lansingerland

Hier volgt een lijst met 15 inspirerende vrijwilligersorganisaties uit Lansingerland. Deze organisaties zetten zich in voor diverse doelen, zoals het ondersteunen van vluchtelingen, het bestrijden van voedselverspilling en het bevorderen van natuureducatie.

Lees verder om meer te ontdekken over hun waardevolle bijdragen aan de community van Lansingerland.

1. Stichting Vluchtelingenwerk Lansingerland - Biedt ondersteuning aan vluchtelingen en asielzoekers in Lansingerland, waarbij ze helpen bij huisvesting, integratie en het vinden van werk of educatieve mogelijkheden.

2. Stichting Welzijn Lansingerland - Zet zich in voor het welzijn en de participatie van inwoners in Lansingerland, door diverse diensten zoals ouderenondersteuning, maatschappelijk werk en jeugdactiviteiten.

3. Stichting Voedselbank Lansingerland - Strijdt tegen voedselverspilling en armoede door het verstrekken van voedselpakketten aan mensen in Lansingerland die het nodig hebben, waarbij ze samenwerken met lokale supermarkten en donateurs.

4. Stichting Natuur- en Milieueducatie Lansingerland - Zet zich in voor natuureducatie en bewustwording van milieukwesties in Lansingerland, educatieve activiteiten, workshops en evenementen.

5. Stichting Buurtwerk Lansingerland - Stimuleert het samen zijn van buurtbewoners in Lansingerland, door het organiseren van buurtactiviteiten, cursussen en ondersteuning van initiatieven die de leefbaarheid bevorderen.

6. Stichting Humanitas Lansingerland - Biedt ondersteuning en hulp aan mensen die tijdelijk of langdurig extra steun nodig hebben, met programma's voor eenzaamheidsbestrijding, opvoedingsondersteuning en rouwverwerking.

7. Stichting De Leeuwerik - Biedt dagbesteding en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking in Lansingerland, waarbij ze een zinvolle invulling van de dag en ontwikkeling en zelfredzaamheid stimuleren.

8. Stichting Present Lansingerland -  Brengt mensen die hulp nodig hebben en vrijwilligers samen. Vrijwilligers gebruiken hun tijd en kunnen anderen helpen met projecten.

10. Stichting Lansingerland Samen Doen - Bevordert de participatie van mensen met een beperking in Lansingerland, door het organiseren van activiteiten en het bieden van ondersteuning om zelfstandigheid en sociale integratie te vergroten.

11. Stichting Leergeld Lansingerland - Helpt kinderen uit gezinnen met een laag inkomen om deel te kunnen nemen aan onderwijs-, sport- en cultuuractiviteiten, door bijvoorbeeld schoolspullen, sportkleding en contributies te verstrekken.

12. Stichting Schuld HulpMaatje Lansingerland - Biedt hulp en ondersteuning bij financiële problemen in Lansingerland, door getrainde vrijwilligers te koppelen aan mensen in schulden, om hen te begeleiden bij het oplossen van hun financiële situatie en het aanleren van budget vaardigheden.

Hoe begin je?

Een andere handige manier om vrijwilligerswerk te vinden is via online platforms en websites. Hier kun je zoeken naar specifieke projecten op basis van jouw interesses en beschikbaarheid. Zoals een skill-based vrijwilligerswerk platform De Nieuwe Gevers. 

Vergeet ook niet om contact op te nemen met de gemeente Lansingerland, zij hebben vaak informatie over lopende initiatieven waarbij hulp nodig is. Onthoud dat vrijwilligerswerk geen verplichting hoeft te zijn. Kies iets waar jij echt enthousiast over bent en waarvan je denkt dat het bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo geniet je nog meer van de ervaring!

Doe mee!

Kortom, vrijwilligerswerk in Lansingerland biedt talloze mogelijkheden om een positieve impact te maken binnen de lokale gemeenschap. Of je nu wilt helpen bij eenzame ouderen, jongeren wilt begeleiden of wilt meewerken aan natuurbescherming, er is altijd wel een project dat past bij jouw interesses en beschikbaarheid. 

Word vandaag nog een vrijwilliger in Lansingerland en draag bij aan een betere wereld voor iedereen!

De Nieuwe Gevers
Geef waar je goed in bent.

Skill-based vrijwilligerswerk 

🙂 Iemand helpen voelt goed.

🛠 Ontwikkel je skills met nieuwe projecten. 

🔥 Verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. 

🌍 Bouw aan een betekenisvol CV.

🤲 Wie goed doet, goed ontmoet.

Meld je ook aan