Matthias Groeneveld Rrhm 6Uaefy Unsplash

Vrijwilligerswerk Hoogeveen

Zoek jouw hulpvraag in je favoriete stad

Geschreven door Lou Benders | 05 december 2023

Ben je op zoek naar een manier om de wereld te verbeteren en iets terug te geven aan de gemeenschap? Overweeg dan vrijwilligerswerk in Hoogeveen! Door je tijd en talenten te delen, kun je een positieve impact hebben op het leven van anderen en tegelijkertijd nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor degenen die geholpen worden, maar ook voor jou. Het geeft voldoening, versterkt je zelfvertrouwen en vergroot je sociale netwerk.

Dus waar wacht je nog op? Doe mee aan vrijwilligerswerk in Hoogeveen en maak een verschil!

Start direct met vrijwilligerswerk vanuit je eigen woonplaats →

Wat voor soort vrijwilligerswerk kun je doen?

In Hoogeveen zijn er talloze mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Of je nu graag met kinderen werkt, ouderen wilt ondersteunen of het milieu wilt helpen beschermen, er is altijd wel een organisatie die bij jouw interesses past. Zo kun je bijvoorbeeld vrijwilliger worden bij een lokale voedselbank en helpen om voedselpakketten samen te stellen voor gezinnen in nood.

Of misschien wil je liever iets betekenen voor dierenwelzijn? Dan kun je overwegen om vrijwillig te werken in een dierenasiel of bij een natuurbeschermingsorganisatie. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen in de zorgsector, bijvoorbeeld als maatje voor eenzame ouderen. Door regelmatig tijd door te brengen met deze mensen, kun je hun dag opfleuren en eenzaamheid verminderen.

Waar vind je vrijwilligerswerk in Hoogeveen?

Er zijn verschillende manieren om vrijwilligerswerk in Hoogeveen te vinden. Een goede plek om te beginnen is het Vrijwilligerssteunpunt Hoogeveen. Zij hebben een uitgebreid netwerk van organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers en kunnen je helpen bij het vinden van een geschikte plek.

Ook kun je online zoeken naar vrijwilligersvacatures in Hoogeveen. Er zijn verschillende websites waar organisaties hun vacatures plaatsen. Hier kun je eenvoudig zoeken naar vrijwilligerswerk dat bij jou past en direct contact opnemen met de organisatie.

Of kies bijvoorbeeld uit een van deze 4 (soorten) organisaties in Hoogeveen:

  1. Centraal Meldpunt Vrijwillige Thuishulp: Een samenwerking tussen diverse vrijwilligersorganisaties in Hoogeveen die zich richten op het bieden van vrijwillige hulp thuis, waaronder maatjesprojecten, vrijwillige terminale thuiszorg, eenzaamheidsprojecten, groepsactiviteiten, thuisadministratie, en ondersteuning in bijzondere situaties​​.

  2. Mantelzorgondersteuning: Biedt ondersteuning en advisering aan mantelzorgers. De diensten omvatten emotionele en praktische ondersteuning, informatievoorziening, voorlichting, respijtzorg (tijdelijke overdracht van zorg), en lotgenotencontact voor mantelzorgers van patiënten met uiteenlopende aandoeningen​​.

  3. Thuisbezoek/Buddy/Maatje: Verschillende organisaties bieden vrijwillige thuishulp, maatjes, en buddy's om contact te leggen met anderen. Deze diensten zijn gericht op het bieden van gezelschap en ondersteuning, bijvoorbeeld voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een lichamelijke beperking​​.

  4. BestBuddies Nederland: Actief in Hoogeveen en zoekt jonge mensen (16-35 jaar) die vriendschap willen opbouwen met jongeren met een licht verstandelijke beperking. Het programma richt zich op het organiseren van activiteiten die aansluiten bij de interesses van de deelnemers, met als doel het zelfvertrouwen van de buddy's te vergroten en hen te betrekken bij de samenleving​​.

Je kunt er ook voor kiezen om vanuit huis skill-based vrijwilligersprojecten op te pakken, waarmee je een nog grotere impact kunt maken voor verschillende organisaties die bij jouw waarden passen.

Vrijwilligerswerk: goed voor de wereld én voor jou!

Vrijwilligerswerk in Hoogeveen biedt talloze mogelijkheden om iets goeds te doen voor anderen en tegelijkertijd zelf te groeien. Het maakt niet uit welke vaardigheden of interesses je hebt, er is altijd wel een manier waarop jij kunt bijdragen aan een betere wereld.

Dus waarom zou je wachten? Begin vandaag nog met vrijwilligerswerk in Hoogeveen en ontdek hoe je een positieve impact kunt hebben op de gemeenschap! Meld je nu aan als Nieuwe Gever en vind een project dat bij je past.

De Nieuwe Gevers
Geef waar je goed in bent.

Skill-based vrijwilligerswerk 

🙂 Iemand helpen voelt goed.

🛠 Ontwikkel je skills met nieuwe projecten. 

🔥 Verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. 

🌍 Bouw aan een betekenisvol CV.

🤲 Wie goed doet, goed ontmoet.

Meld je ook aan