178666078 2833275090270879 1664083274016949333 N

Strategisch advies over Fondsenwerving

Organisatie in het kort

Cultuurhuis Heerlen is dé culturele huiskamer en ontmoetingsplek voor iedereen die affiniteit heeft met cultuur. We geven vooral amateurs en talent (jong én oud) laagdrempelig de kans zich te presenteren op een professioneel podium.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Kunst en cultuur

Project details

⏱️

6-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

Wanneer de professional aangeeft te kunnen starten (binnen 2 maanden).

apostrophe-beginning

Met jouw fondsenwerving kennis kunnen wij een nog fijnere omgeving en verbeterde faciliteiten bieden aan amateurkunstenaars en opkomend talent van alle leeftijden.

Sanne Stephan

Sanne Stephan

Stichting Cultuurhuis Heerlen

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Afgelopen twee jaar zijn wij ons steeds meer gaan richten op fondsenwerving, zowel het aanschrijven van fondsen als sponsoren. In die tijd hebben wij toewijzingen en afwijzingen van fondsen ontvangen en beperkte sponsoring. Wij zijn op zoek naar iemand die samen met ons kan kijken hoe we betere keuzes kunnen maken rondom onze activiteiten, zodat we een strategische focus kunnen aanbrengen.

Wat hebben we nodig?

  • Een beoordeling van onze huidige activiteiten.
  • 2 tot 4 één uur strategiesessies waarin een aantal onderwerpen kan worden behandeld zoals: doelstellingen, doelgroepen, type fondsenwerving en kansen, strategische focus en wervingskeuzes.
  • Een geschreven samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn.
  • Een startplan met adviezen en concrete next steps.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een professional die aantoonbare ervaring heeft binnen fondsenwerving en strategische executie ervan. Bekend met het fondsenwerving landschap (denk aan vermogensfondsen, bedrijven (sponsorships), particuliere donateurs, overheid)

💵 Fundraising
👋 Crowdfunding

Wat hebben we al?

  • Onze huidige fondsenwervingsstrategie.
  • Het recent verschenen visiedocument van het bestuur voor de komende jaren.
  • Jaarverslagen van 2020 en eerder.
  • Een lijst met eerdere benaderde fondsen, korte omschrijving project en de uitkomst van de aanvraag.
Stichting Cultuurhuis Heerlen
Stichting Cultuurhuis Heerlen

De missie van Stichting Cultuurhuis Heerlen.

🎨Kunst en cultuur
🌿 Groeiende fase
📍Heerlen

Er is een groot te kort aan ruimte voor amateurkunstenaars, amateurkunstverenigingen en opkomend talent. Bij Cultuurhuis Heerlen hebben we ruimtes en twee podia die wij met liefde inzetten voor deze doelgroep. Onder de naam Platform Amateurkunst Heerlen verbinden en geven wij advies. Daarnaast bieden we een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die affiniteit heeft met cultuur.

Lees meer