ae9098b4-5ae3-4bd8-89fd-10e53a355b03

Social Media Strategie

Organisatie in het kort

Justice & Peace

Samen met burgers beschermen wij wereldwijde mensenrechtenverdedigers in gevaar & creëren we veilige routes voor vluchtelingen.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Mensenrechten

Project details

⏱️

4-16 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Een duidelijke social media strategie die de werving en community building ondersteunt, de juiste toon weet te zetten en de impact van de communities laat zien is daarom juist nu cruciaal!

Maartje Scheijen

Maartje Scheijen

Justice & Peace

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Samen Hier is het eerste community sponsorship initiatief in Nederland. In landen als Canada, Duitsland of Italië zetten al veel communities zich in voor de bescherming van de mensenrechten van vluchtelingen door hen een plek in de samenleving te bieden. In 2019 begonnen we in Nederland met de Samen Hier pilot in vier steden. Inmiddels zijn veertig groepen van vijf Nederlanders gematched met een vluchteling(gezin) en zien we wat deze communities voor alle deelnemers kunnen betekenen! Nu willen we Samen Hier communities opbouwen in tien steden. De social media strategie moet ons helpen de juiste mensen te bereiken om dit mogelijk te maken.

Wat hebben we nodig?

 • Een strategie document met thema’s als kanalen, boodschap, content types, doelgroepen, content kalender.
 • Hulp met het formuleren van onze doelen, target audiences en kanalen prioritisatie.
 • Een start plan met adviezen en concrete next steps voor de uitvoer van onze strategie.
 • Goed om te weten: het uitwerken van designs en/of posts zit niet bij deze opdracht
 • We willen de social media strategie inzetten voor brand awareness, werving van nieuwe groepen en supporters van de Samen Hier community en community building.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een strategische geest die ons kan helpen met onze Social Media strategie.

🌎 Social Media
🧭 Communicatie strategie
✍️ Copywriting

Wat hebben we al?

 • De doelgroep(en) die we willen bereiken.
 • Missie en visie document
 • Onze huidige social media kanalen
 • Branding document
 • Visuele identiteit
 • Website en andere communicatiemiddelen

Waarom is dit project van waarde?

Mensen die gevlucht zijn vinden niet vanzelfsprekend een plek waar ze hun mensenrechten kunnen uitoefenen. Met Samen hier willen we die plek bieden! We zijn een beweging van inclusieve communities die zich op steeds meer plekken in Nederland samen met vluchtelingen actief hiervoor inzetten. Een duidelijke social media strategie die de werving en community building ondersteunt, de juiste toon weet te zetten en de impact van de communities laat zien is daarom juist nu cruciaal!

Justice & Peace
Justice & Peace

De missie van Justice & Peace.

🕊Mensenrechten
🌳 Impact scale-up fase
📍Den Haag

Onze visie is een wereld waarin iedereen, overal, kan genieten van zijn mensenrechten. We geloven dat iedereen een change maker is of kan zijn. Daarom bouwen en versterken we (lokale) communities van change makers die samenwerken voor rechtvaardige, duurzame en verwelkomende samenlevingen, bijvoorbeeld met onze initiatieven Shelter City en Samen Hier.

Lees meer

Professionals over Justice & Peace

Linda
Ik heb een infographic gemaakt voor Justice and Peace. We hebben op verschillende momenten contact gehad om te praten over wat ze wilden en ik kreeg ruimte om mee te denken en vragen te stellen, dus het was een fijne samenwerking!
Robin
Wat een fijne organisatie. Ik heb genoten van de samenwerking en genoten van de mensen. Leuke, kundige, gemotiveerde mensen en een organisatie met een goede basis. Er is heel veel mee te doen!
Peter
Geweldig boeiend project voor een organisatie met zeer gedreven en intelligente medewerkers. Fijne samenwerking met Maartje, Marjolijn en Liselotte. Let’s keep in touch
Jan-Hein
Het werken voor een organisatie die doormiddel van storytelling en beeld haar inzet wil weergeven is geweldig!. Ze hebben me ook als illustrator uitgedaagd om iets geheel nieuws te proberen. Ben trots op het eindresultaat! Beveel ze zeker aan!
Elena
Thank you Justice & Peace Netherlands! It was a fantastic experience. They have an in-house brilliant communications team, whom every content creator, communications specialists or copywriter would be happy to work with. I believe my experience was also transformative, because I realized how much I love working with people-first approaches and human right defenders in creating changemakers. A very insightful and meaningful experience to me!