Justice and Peace-photo (6)
Justice & Peace

Justice & Peace

Samen met burgers beschermen wij wereldwijde mensenrechtenverdedigers in gevaar & creëren we veilige routes voor vluchtelingen.

Justice & Peace in actie.

🎯

Non-profit

🕊

Mensenrechten

💛

7 tot 25 teamleden

Het team
Het team
Samen Hier Welkom Groep
Samen Hier Welkom Groep
HRD Security training
HRD Security training

Mijlpalen

Onze missie

Contact

  • In 2022 bestaat Shelter City 10 jaar. Het Shelter City netwerk bestaat inmiddels uit 22 steden in Nederland & wereldwijd, die samen al meer dan 400 internationale mensenrechtenverdedigers hebben beschermd en gesteund.
  • Tientallen groepen burgers hebben zich aangesloten bij Samen Hier om nieuwkomers in diverse steden in Nederland op weg te helpen.
  • In 2020 hebben we de Mural of Change onthuld in Den Haag, een graffiti monument gewijd aan mensenrechten.
  • In 2022 doen we mee aan het Haagse lichtkunstfestival The Hague Highlights met het kunstwerk Veilige haven (voor vluchtelingen) in de Hofvijver.
  • In 2023 vangen we naast mensenrechtenverdedigers en journalisten ook kunstenaars op die worden bedreigd vanwege hun werk. Zij kunnen drie maanden op adem komen en verder werken.

Professionals over Justice & Peace

Linda 👐 Infographic

5c008afa-7b4d-471a-b63b-ffba9014d9e7
💛
rating-stars

"Ik heb een infographic gemaakt voor Justice and Peace. We hebben op verschillende momenten contact gehad om te praten over wat ze wilden en ik kreeg ruimte om mee te denken en vragen te stellen, dus het was een fijne samenwerking!"

Linda

Robin 👐 Communicatie strategie

57344a6f-2c6d-40cd-9aed-dfabf721e933
💛
rating-stars

"Wat een fijne organisatie. Ik heb genoten van de samenwerking en genoten van de mensen. Leuke, kundige, gemotiveerde mensen en een organisatie met een goede basis. Er is heel veel mee te doen! "

Robin

Peter 👐 Social Media Strategie

baf851a8-c640-44ce-8aad-914c2b8e02d4
💛
rating-stars

"Geweldig boeiend project voor een organisatie met zeer gedreven en intelligente medewerkers. Fijne samenwerking met Maartje, Marjolijn en Liselotte. Let’s keep in touch "

Peter

Jan-Hein 👐 Illustraties van journalisten

0bb96076-389f-41f2-81cb-becda38c007e
💛
rating-stars

"Het werken voor een organisatie die doormiddel van storytelling en beeld haar inzet wil weergeven is geweldig!. Ze hebben me ook als illustrator uitgedaagd om iets geheel nieuws te proberen. Ben trots op het eindresultaat! Beveel ze zeker aan!"

Jan-Hein

Elena 👐 Copywriting webteksten

ccbb7e7f-2224-4516-a1bb-9e19289b7f2a
💛
rating-stars

"Thank you Justice & Peace Netherlands! It was a fantastic experience. They have an in-house brilliant communications team, whom every content creator, communications specialists or copywriter would be happy to work with. I believe my experience was also transformative, because I realized how much I love working with people-first approaches and human right defenders in creating changemakers. A very insightful and meaningful experience to me!"

Elena