d3f362f9-aa23-4049-9bd9-0a2f2473e0de

Illustraties

Project details

💒 World Animal Protection

🛠️ Illustratie

⏱️ 16-32 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Met jouw hulp kunnen we het leven van vele dieren wereldwijd blijven verbeteren.

 • Dierenwelzijn
 • Ontwikkelingshulp
 • Duurzaamheid, natuur en milieu

Profiel vrijwilliger

Een grafisch designer die (zelf gecreëerde) illustraties kan maken voor communicatie uitingen, binnen de huisstijl van de organisatie, voor verschillende kanalen (zoals print, online en/of merchandise).

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Met jouw expertise kunnen we ervoor zorgen dat dieren over de hele wereld een beter leven hebben, mensen ons begrijpen en ons steunen!
Geschreven door Arabella Huber van World Animal Protection

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

De consument weet momenteel niet wat voor invloed hun gedrag heeft op het milieu, dier en de biodiversiteit. Dit willen wij graag in beeld brengen bij de consument door middel van een illustratie van het dierenleed dat 'achter een verpakking slavinkjes schuilt'. Je kunt denken aan een letterlijke inhoudsopgave van een diner dat niet weergeeft hoeveel gram vet erin zit, maar voor hoeveel procent van de inhoud het dier leed moet ervaren en hoeveel procent invloed heeft op het milieu. Een soort alternatief voedingswaarde etiket. Dit is één idee maar we staan vrij open voor de vormgeving en uitvoering van het project.

Wat hebben we nodig?

 • Illustraties die passen bij onze huisstijl, die te gebruiken zijn voor communicatie-uitingen in bijvoorbeeld print, online en/of merchandise.
 • Iemand die creatief mee kan denken over de visuele invulling.
 • Oplevering in benodigde format van de drukker (waarschijnlijk JPG, PNG, PDF .Ai of EPS)

Wat hebben we al?

 • Een globaal idee waarvoor de illustratie gebruikt zal worden.
 • Huisstijl (met elementen zoals logo, kleuren, lettertypes).
Arabella Huber
Arabella Huber

Meer weten?

World Animal Protection
World Animal Protection
Louis Couperusplein Louis Couperusplein
2514 HP 's-Gravenhage
World Animal Protection
Arabella Huber
Arabella Huber

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Wij zijn World Animal Protection. We beschermen dieren, wereldwijd. Wilde dieren, dieren in gemeenschappen, vee en dieren in rampsituaties. We leveren directe (nood)hulp, geven voorlichting en lobbyen voor betere wetten en regels.

Waar ze trots op zijn

 • We redden beren van beer-hondengevechten in Pakistan, zoals Rangila.
 • Bij overstromingen, cyclonen en droogtes voorzien we dieren van voedsel, water en medische zorg, zoals na orkaan Irma.
 • Zo goed als alle reisorganisaties in Nederland zijn gestopt met het aanbieden van olifantenritten, na onze campagne 'Stap van de olifant af'. Daarnaast hebben ruim 30.000 reizigers beloofd om nooit meer een olifantenrit te maken, omdat hier veel dierenleed achter schuilgaat.
 • We voorkomen dat miljoenen honden worden afgemaakt uit angst voor hondsdolheid. Daarvoor werken we samen met overheden en lokale bevolking. We zorgen voor vaccinatieprogramma's voor (zwerf)hondenpopulaties.
 • Door onze baanbrekende samenwerking met Brasil Foods om dierenwelzijn te integreren in hun productie- en bevoorradingsketen, kunnen we een positieve verandering voor miljoenen landbouwdieren bereiken.

Ken je iemand die past bij dit project?

Help dit goede doel een handje.