Social Media - Vrijwilliger(Tijdelijk)
Social Media Strategy

Facebook, LinkedIn & Instagram Ads

Project details

💒 Vrijwilligerscentrale Utrecht

🛠️ Social Media

⏱️ 8-16 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

We zorgen ervoor dat vrijwilligers aan de slag gaan bij organisaties, dat zij zich d.m.v. workshops en trainingen kunnen ontwikkelen, en dat organisaties goed zijn toegerust om me vrijwilligers te werken. Daarnaast zetten we vrijwilligerswerk continu op de kaart in Utrecht!

 • Welzijn
 • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Een social media marketeer die een effectieve social media campagne kan opzetten (voor bijvoorbeeld Facebook, Instagram en/of LinkedIn). Benodigd: ervaring met targeting via Facebook Ads Manager en/of LinkedIn Campaign Manager.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Doordat jij ons gaat helpen draag je bij aan een nóg mooier Utrecht!
Marthe Kolman
Geschreven door Marthe Kolman van Vrijwilligerscentrale Utrecht

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Vrijwilligers doen ontzettend waardevol werk in Utrecht. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten en voor iedereen is een plek in zijn of haar leven om vrijwilligerswerk te doen. Op een creatieve, persoonlijke en actieve wijze genereren we aandacht voor vrijwilligerswerk in de stad. De Utrechter wordt door deze campagne geprikkeld om nieuwe stappen te zetten, bij te dragen, zich te ontwikkelen en anderen te inspireren. Iets voor jezelf, iets voor een ander, iets voor de stad. Vrijwilligerswerk, iets voor jou!
Deze stadscampagne wordt gecoördineerd door Vrijwilligerscentrale Utrecht (VC Utrecht) en ondersteund door diverse partners in de stad.
Het doel van de campagne is om zo veel mogelijk potentiele vrijwilligers naar de website te krijgen. We richten ons op Utrechters van 16+. Op de website informeren en inspireren wel de bezoeker. Doel is daar om de bezoeker naar de vacaturebank te leiden.

Wat hebben we nodig?

 • Een professional die kan helpen met het opzetten/schrijven van social ads.
 • Met deze Ads willen we nieuwe donaties/donateurs werven.
 • Training/advies hoe we deze campagne(s) kunnen monitoren, om toekomstige Ads te kunnen verbeteren.
 • We leren graag meer over A/B testing voor effectieve campagnes.
 • Advies over gebruik van #, geschikte tijdstippen om posts te plaatsen in diverse kanalen en frequentie.

Wat hebben we al?

 • De doelen van deze campagne.
 • Social media pagina’s van onze organisatie
 • We hebben budget om advertenties te doen
 • Content (foto, video, design) wanneer een visual bij de ads gewenst is.
 • Wij hebben Google Analytics op onze website geïnstalleerd.

Waarom is dit project van waarde?

Dit project helpt ons om kennis te krijgen over hoe we social media het beste kunnen inzetten om de campagne ‘Vrijwilligerswerk, iets voor jou!’ zo succesvol mogelijk uit te rollen. Zo kunnen we vele Utrechters die we nu nog niet weten te bereiken, inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen!

Vrijwilligerscentrale Utrecht
Vrijwilligerscentrale Utrecht

De missie van Vrijwilligerscentrale Utrecht.

🙂Welzijn
💒 Gevestigde organisatie
📍Utrecht

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).
De wereld van VC Utrecht is dynamisch. We ontwikkelen/participeren in nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Lees meer

Professionals over Vrijwilligerscentrale Utrecht

Carijn 👐 Creatief 'social media challenge' concept

Carijn
Het was een super leuk project. Ik had de creative vrijheid om samen met een leuk team van VCU een mooie challenge te bedenken inspelend op COVID-19. Geduurdende de challange heel goed en fijn contact met het team op afstand.