KPI

Creatief 'social media challenge' concept

Project details

💒 Vrijwilligerscentrale Utrecht

🛠️ Creative concepting

⏱️ 8-16 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

Organisatie in het kort

We zorgen ervoor dat vrijwilligers aan de slag gaan bij organisaties, dat zij zich d.m.v. workshops en trainingen kunnen ontwikkelen, en dat organisaties goed zijn toegerust om me vrijwilligers te werken. Daarnaast zetten we vrijwilligerswerk continu op de kaart in Utrecht!

  • Welzijn
  • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Een creative, die een campagne communicatie concept kan bedenken en deze tot visuele mock-ups kan uitwerken in een concept document. Skill categorie: Grafisch ontwerp, Communicatie, Creative concepting

Start: Vanaf de match: 20 tot 30 uur, binnen 4 weken. Op locatie en/of vanuit huis

Doordat jij ons gaat helpen draag je bij aan een nóg mooier Utrecht!
Geschreven door Marthe Kolman van Vrijwilligerscentrale Utrecht

Project­omschrijving

Wat hebben wij nodig. 
Wat we al hebben.
Waarom is dit project van waarde.

Dit project helpt ons op ludieke, originele wijze om nóg meer (potentiële) vrijwilligers te bereiken, te laten zien hoe divers vrijwillige inzet is en om mensen te inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen. 

Goed om te weten. 

Vrijwilligers doen ontzettend waardevol werk in Utrecht. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten en voor iedereen is een plek in zijn of haar leven om vrijwilligerswerk te doen. Op een creatieve, persoonlijke en actieve wijze genereren we aandacht voor vrijwilligerswerk in de stad. De Utrechter wordt door deze campagne geprikkeld om nieuwe stappen te zetten, bij te dragen, zich te ontwikkelen en anderen te inspireren. Iets voor jezelf, iets voor een ander, iets voor de stad. Vrijwilligerswerk, iets voor jou!

Deze stadscampagne wordt gecoördineerd door Vrijwilligerscentrale Utrecht (VC Utrecht) en ondersteund door diverse partners in de stad.

Vrijwilligerscentrale Utrecht
Vrijwilligerscentrale Utrecht
Bemuurde Weerd Oostzijde 3
3514 AN Utrecht
vcutrecht.nl
Marthe  Kolman
Marthe Kolman Adviseur vrijwillige inzet

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).
De wereld van VC Utrecht is dynamisch. We ontwikkelen/participeren in nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Waar ze trots op zijn

  • We hebben een vacaturebank met continu meer dan 700 vacatures bij organisaties door heel de stad.
  • We hebben een hele gave app ontwikkeld (Vinder) om vrijwilligers aan organisaties te koppelen.
  • We reiken jaarlijks de vrijwilligerstrofee uit tijdens een waarderingsdiner voor 500 Utrechtse vrijwilligers.