6b0012c7-fd07-412a-b044-8d40215264c1

Content advies website

Profiel vrijwilliger

Een strateeg of content specialist, die als facilitator of sparringpartner kan helpen bepaalde (strategische) content thema's uit te diepen. Benodigd: ervaring met strategische zaken als communicatieboodschap, communicatiedoelstellingen, doelgroepen, content-tactieken.

Ervaring met:

 • Content

Organisatie in het kort

We zorgen ervoor dat vrijwilligers aan de slag gaan bij organisaties, dat zij zich d.m.v. workshops en trainingen kunnen ontwikkelen, en dat organisaties goed zijn toegerust om met vrijwilligers te werken. Daarnaast zetten we vrijwilligerswerk continu op de kaart in Utrecht!

 • Welzijn
 • Diversiteit en inclusiviteit

Project details

💒 Vrijwilligerscentrale Utrecht

⏱️ 6-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Met jouw inbreng zorg je ervoor dat jongeren in Utrecht weten hoe en waar ze zich maatschappelijk kunnen ontwikkelen!
Wouter Schild
Geschreven door Wouter Schild van Vrijwilligerscentrale Utrecht

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Jongeren hebben tegenwoordig de mogelijkheid zich maatschappelijk te ontwikkelen door mee te doen aan een Maatschappelijke Diensttijd programma (MdT). Dit kan door te leren een sociale onderneming te starten of een maatschappelijk doel te ondersteunen, het doen van vrijwilligerswerk e.d. Er is op dit moment een website www.missie030.nl, Missie030 is één van de MdT programma's. Maar er zijn nu in Utrecht meerdere programma's die draaien ihkv MdT. We willen de Missie030 pagina nu gaan ombouwen tot een platform dat als startpunt kan dienen voor alle jongeren die iets willen gaan doen met de MdT. We zoeken iemand die ons kan helpen dit op de juiste manier op de website te presenteren. We hebben een mix van content met oproepen tot actie, inspiratie en informatie. We zoeken iemand met expertise die ons kan helpen dit zo in te richten dat je als gebruiker met de juiste informatie weggaat na het bezoek van de website.

Wat hebben we nodig?

 • Een beoordeling van onze huidige activiteiten.
 • 2 tot 4 één-uur strategiesessies waarin we een aantal onderwerpen kunnen bespreken als: communicatieboodschap, communicatiedoelstellingen, doelgroepen, content-tactieken
 • Een startplan met adviezen en concrete next steps voor de uitvoer.
 • Een geschreven samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Intern contactpersoon die inhoudelijk betrokken is.
 • Een idee van de boodschap die we willen overbrengen.
 • Een idee van de doelgroepen die we willen bereiken.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Vrijwilligerscentrale Utrecht
Vrijwilligerscentrale Utrecht

De missie van Vrijwilligerscentrale Utrecht.

🙂Welzijn
💒 Gevestigde organisatie
📍Utrecht

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat). De wereld van VC Utrecht is dynamisch. We ontwikkelen/participeren in nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Lees meer

Professionals over Vrijwilligerscentrale Utrecht

Carijn 👐 Creatief 'social media challenge' concept

Carijn
Het was een super leuk project. Ik had de creative vrijheid om samen met een leuk team van VCU een mooie challenge te bedenken inspelend op COVID-19. Geduurdende de challange heel goed en fijn contact met het team op afstand.

Lisette 👐 Flyer Redesign

Lisette
Het was fijn om met ze samen te werken, fijne duidelijke communicatie en het telefonische contact verliep goed.