a96dc32e-5d41-4649-b322-4f044877169c

PR berichten schrijven

Project details

💒 Transitiecoalitie Voedsel

🛠️ PR

⏱️ 8-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

Wij zetten ons via beleidsbeïnvloeding in om de eiwittransitie hoger op de politieke -, maatschappelijke - en bedrijfsagenda te krijgen. Samen voor een gezond leven op een gezonde planeet voor iedereen!

 • Duurzaamheid, natuur en milieu
 • Gezondheid en ziektebestrijding

Profiel vrijwilliger

Een communicatie expert die 1 tot 3 aansprekende PR berichten kan bedenken en uitwerken. Benodigd: ervaring met het schrijven en versturen van PR berichten.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Met jou expertise laten we zien dat we bij een tipping point aankomen: plantaardig wordt het nieuwe normaal.
Geschreven door Rianne van Zandbrink van Transitiecoalitie Voedsel

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Tijdens het Plant the Future diner, laten we (een deel van) de community zien die bezig is met de eiwittransitie. Dit moeten we de rest van Nederland laten zien, met de boodschap: plantaardig het nieuwe normaal.

Wat hebben we nodig?

 • Het bedenken en uitwerken van 1 tot 3 aansprekende PR berichten voor relevante media platforms, uitgewerkt in content die in lijn ligt met onze merk indentiteit en communicatiedoelstellingen.
 • Hulp bij het verspreiden en versturen van de PR berichten (Zoals tips bereiken mediaredacties, mogelijke platformen, contact leggen)
 • Wij staan erg open voor creatieve ideeën en advies.

Wat hebben we al?

 • Missie, visie en waarden.
 • Doelgroepomschrijving.
Transitiecoalitie Voedsel
Transitiecoalitie Voedsel
Waterweg 64
3731 HM De Bilt
Transitiecoalitie Voedsel
Rianne van Zandbrink
Rianne van Zandbrink

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

De Stichting Transitiecoalitie Voedsel is een koplopers beweging van nu ca. 200 pioniers uit de wereld van landbouw, voeding, natuur en gezondheid. We werken aan nieuwe oplossingen voor het huidige landbouw- en voedselsysteem dat ecologisch, sociaal en economisch steeds meer vastloopt. Wij staan voor een gezond leven op een gezonde planeet, voor iedereen. Met Nederland als voorbeeld en motor voor de omslag die mondiaal nodig is in het landbouw- en voedselsysteem.

Waar ze trots op zijn

 • Wij hebben dit jaar voor het eerst inzichtelijk gemaakt wat we hebben kunnen bereiken om eiwittransitie hoger op de politieke agenda te plaatsen.
 • De allereerste editie van het Plant the Future Diner is op 14 oktober om het doel 'minder dierlijk en meer plantaardig' steviger op de kaart te krijgen
 • Alle activiteiten die we ondernemen om ons doel, een 60/40 verhouding plantaardig/dierlijke eiwitten, in 2030 te behalen!
 • Onze samenwerking met supermarkten, zij spelen een belangrijk rol in de voedselketen.
 • Ons lopende onderzoek waarmee we bekijken wat de 'true price' voor producten is, zodat we zorgen voor een eerlijke prijs voor voedsel, voor iedereen!