Ehimetalor Akhere Unuabona 72Dordfx Lo Unsplash

UX Audit

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die onze website kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Ervaring met:

  • UX

Organisatie in het kort

Het bevorderen van anti-racisme en sociale - en economische rechtvaardigheid door gemeenschapsgestuurde strategische procedures.

  • Mensenrechten
  • Armoede
  • Duurzaamheid, natuur en milieu

Project details

💒 Systemic Justice

⏱️ 10-20 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen direct starten

Met jouw hulp wordt onze website goed toegankelijk voor *alle* gebruikers! Help ons aan advies om onze omgeving te optimaliseren voor mensen met een beperking.
Nani Jansen Reventlow
Geschreven door Nani Jansen Reventlow van Systemic Justice

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Systemic Justice zet zich in voor sociale rechtvaardigheid: daar hoort disability justice ook bij. Om voor de gemeenschappen waar wij mee werken, alsmede een breder publiek (want accessibility moet een basisvoorwaarde zijn voor websites) goed toegankelijk te zijn, willen we graag onze website optimaliseren voor alle mogelijke gebruikers. Heb jij deze kennis wel in huis? Help ons dan mee.

Wat hebben we nodig?

  • Knelpunten binnen onze User Experience, helder in kaart gebracht.
  • Een advies met praktische verbeterpunten waarmee wij het digitale product naar een hoger niveau kunnen tillen (bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst in volgorde van urgentie).
  • Een adviesdocument waarin het bovenstaande samenkomt, wat wij intern kunnen gebruiken als leidraad.
  • De audit moet specifiek ingestoken worden om toegankelijkheid voor gebruikers met een beperking te toetsen, bij voorkeur aan de hand van de standaarden van het Web Accessibility Initiative of een vergelijkbare standaard: https://www.w3.org/WAI/test-evaluate/.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

  • Doelgroepomschrijving.
  • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met het digitale product.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Systemic Justice
Systemic Justice

De missie van Systemic Justice.

🕊Mensenrechten
🌱 Start-up fase
📍Amsterdam

Systemic Justice wil de beperkte wijze waarop het recht werkt voor gemeenschappen die zich inzetten voor anti-racisme en sociale- en economische rechtvaardigheid radicaal veranderen. Met behulp van expertise en community building vergroot Systemic Justice het vermogen van maatschappelijke organisaties en bewegingen om strategische procedures in te zetten in hun campagnes voor verandering.

Lees meer

Professionals over Systemic Justice

Giorgio 👐 UX Audit

Giorgio
Het was erg fijn om samen te werken met Systemic Justice. Die communicatie verliep soepel en de meetings waren inspirerend en leuk!

Martijn 👐 SEO Audit

Martijn
Het was superleuk samenwerken met Nani! Ze goed wat ze wil, maar staat ook open voor suggesties en andere ideeën. Dat helpt enorm om het beste uit elkaars tijd en energie te halen.