UX - Vrijwilliger(Tijdelijk)
Pexels William Fortunato 6140466

UX design

Project details

💒 Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

🛠️ UX

⏱️ 8-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-4 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Wij zetten ons in voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals, en voor hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt.

 • Educatie
 • Welzijn
 • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die de belangrijkste user flows van een digitaal product (website of app) kan uitdenken, en die ideeën kan overbrengen in heldere UX designs. Benodigd: ervaring met het creëren/verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Met jouw hulp kunnen wij onze online portal verbeteren zodat gevluchte studenten en professionals op een gemakkelijke en efficiënte wijze ons systeem kunnen gebruiken.
Agata Haverkamp
Geschreven door Agata Haverkamp van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij zijn bezig om onze online portal voor cliënten (MijnUAF) te verbeteren, zodat de portal gebruiksvriendelijker wordt voor onze doelgroep. Wij hebben hulp nodig om meerdere schermen en de layout aan te passen en een geheel te creëren dat past bij onze missie en huisstijl. Zelf hebben we niet de juiste expertise voor UX/UI in huis. We willen echter wel onze doelgroep optimaal bedienen.

Wat hebben we nodig?

 • Het in kaart brengen van knelpunten binnen onze User Experience en het uitdenken van belangrijkste user flows.
 • Een nieuwe opbouw van de belangrijkste schermen.
 • Een opgeleverd UX design van het digitale product.
 • Een ge-update look and feel van onze schermen die past bij onze huisstijl.
 • Huidige functionaliteiten meer intuïtief maken.
 • Verfrissing van visuele elementen (zoals fonts, kleuren en stijlelementen).

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving.
 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met het digitale product.
 • Huidige webportal MijnUAF met diverse schermen en functionaliteiten (sturen berichten, aanvragen declaraties, inzicht in schuldpositie).
 • Opmerkingen/tekortkomingen vanuit onze doelgroep over het gebruik van de huidige portal.
 • Content zoals: teksten, en financiële data van cliënten.
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

De missie van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

📚Educatie
💒 Gevestigde organisatie
📍utrecht

Talentvolle vluchtelingen hebben zonder advies, begeleiding en financiële steun vaak geen mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen en succesvol te integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt. We zijn ervan overtuigd dat íedereen die zijn kennis kan benutten, betekenisvol is in Nederland. Dáárom maken we ons daar sterk voor.

Lees meer

Professionals over Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Evelyne 👐 Kennissessie Marketing Automation

Evelyne
De samenwerking met het UAF verliep supervlot. Het is een enthousiaste groep mensen die bereid zijn om in te zetten op groei en innovatie. Fijn om te zien dat Marketing Automation ook leeft onder stichtingen \/ goede doelen. Het UAF was zeer betrokken bij het project en leverde zelf input en ideeën aan. Dit zorgde voor een goede interactie en verloop van het verhaal. Helemaal top! :-)

Rui 👐 Studenten wervingscampagne

Rui
Het was een ontzettend leuke samenwerking. Alex heeft een super goede briefing geleverd en schakelde snel. De presentaties waren heel leuk, het barst van de positieve energie bij het UAF. Iedereen denkt mee en er ontstaan spontaan allemaal nieuwe ideeën. Ze hebben ook een fotografe ingeschakeld die de campagne shoots gaat doen, waardoor het project naar een nog hoger niveau getild gaat worden. Al met al ontzettend leuk om te doen en volgens mij gaat er een mooie campagne komen!

Daniel 👐 Workshop communicatie trends

Daniel
Ik heb de samenwerking met UAF als zeer positief ervaren. De ruim 2 uur durende innovatieworkshop was erg interactief (ondanks dat het online was). Erg leuk, de energie en betrokkenheid tijdens de sessie, en de enthousiaste reacties achteraf. We gaan elkaar zeker nog eens spreken!