You X Ventures X8h8vpcelpk Unsplash

PR Plan

Project details

💒 Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

🛠️ PR

⏱️ 4-16 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-5 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

We zijn ervan overtuigd dat iedereen die zijn kennis kan benutten, betekenisvol is in Nederland. Dáárom maken we ons daar sterk voor.

 • Educatie
 • Welzijn
 • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Een PR/communicatie specialist die kan helpen een PR plan op te stellen.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

UAF helpt vluchtelingen integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ons urgente verhaal is heel belangrijk en móet gehoord worden. Om onder de aandacht te blijven is een goede PR-aanpak daarom cruciaal!
Geschreven door jasper vink van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

De afgelopen jaren was er, met name vanuit Syrie, een grote vluchtelingenstroom. Hierdoor was UAF vaak in the picture. Nu de heftige toestroom afvlakt, merken we dat de spontane aandacht voor UAF afneemt. Dat maakt ons verhaal niet minder urgent. We willen een pro-actieve PR-houding, met als doel om stakeholders/donateurs te blijven inspireren en naar ons toe te trekken.

Wat hebben we nodig?

 • Een PR plan voor onze organisatie
 • Een relevant netwerk waarmee we meer zichtbaarheid voor initiatief kunnen creëren.
 • Tips en tricks voor effectieve PR.

Wat hebben we al?

 • Een organisatie met een mooi verhaal :)
 • We hebben veel input liggen. De missie van de organisatie, ons verhaal en ons werk.
 • We hebben in 2019 onze positionering vernieuwd
 • Afgelopen jaar hebben we de Communicatie & Fondsenwerving strategie voor 20-24 geschreven. Nu is het tijd om dit uit te werken in deelplannen en activiteiten, dit PR plan is hiervan een onderdeel.
 • Onze directeur Mardjan Seighali is jaren geleden gevlucht uit Iran en heeft met hulp van het UAF kunnen studeren. Nu, jaren later, leidt ze zelf het UAF. Dit prachtige verhaal is exemplarisch voor ons werk en zou een integraal onderdeel kunnen zijn van onze (proactieve) PR aanpak.
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Newtonlaan 71
3584 BP utrecht
Stichting Vluchteling-studenten UAF
jasper vink
jasper vinkcommunicatie adviseur

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Talentvolle vluchtelingen hebben zonder advies, begeleiding en financiële steun vaak geen mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen en succesvol te integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het UAF zet zich hiervoor in.

Waar ze trots op zijn

 • Jaarlijks helpen we bijna 4000 gevluchte studenten en professionals hun talent te ontwikkelen in Nederland
 • We werken hierbij actief samen met bedrijven, hoger onderwijsinstellingen en gemeenten
 • Zo ontwikkelen we samen leer&werk-trajecten die uitzicht bieden op een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Een win-win-situatie voor vluchteling én samenleving!
 • Meer dan 400 vrijwilligers begeleiden, als aanvulling op het UAF, gevluchte studenten en professionals via ons mentoringprogramma.

Professionals over Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Evelyne 👐 Kennissessie Marketing Automation

Evelyne
De samenwerking met het UAF verliep supervlot. Het is een enthousiaste groep mensen die bereid zijn om in te zetten op groei en innovatie. Fijn om te zien dat Marketing Automation ook leeft onder stichtingen \/ goede doelen. Het UAF was zeer betrokken bij het project en leverde zelf input en ideeën aan. Dit zorgde voor een goede interactie en verloop van het verhaal. Helemaal top! :-)

Rui 👐 Studenten wervingscampagne

Rui
Het was een ontzettend leuke samenwerking. Alex heeft een super goede briefing geleverd en schakelde snel. De presentaties waren heel leuk, het barst van de positieve energie bij het UAF. Iedereen denkt mee en er ontstaan spontaan allemaal nieuwe ideeën. Ze hebben ook een fotografe ingeschakeld die de campagne shoots gaat doen, waardoor het project naar een nog hoger niveau getild gaat worden. Al met al ontzettend leuk om te doen en volgens mij gaat er een mooie campagne komen!

Daniel 👐 Workshop communicatie trends

Daniel
Ik heb de samenwerking met UAF als zeer positief ervaren. De ruim 2 uur durende innovatieworkshop was erg interactief (ondanks dat het online was). Erg leuk, de energie en betrokkenheid tijdens de sessie, en de enthousiaste reacties achteraf. We gaan elkaar zeker nog eens spreken!