8f4fb8d8-716a-4f33-b0ca-efd925fb2c20
🌱 Ik wil helpen

Copy ondersteuning bij Whitepaper

Project details

💒 Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

🛠️ Copywriting

⏱️ 8-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

We zijn ervan overtuigd dat iedereen die zijn kennis kan benutten, betekenisvol is in Nederland. Dáárom maken we ons daar sterk voor.

 • Educatie
 • Welzijn
 • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Krijg hulp van een copy writer die een goed geschreven en aansprekende whitepaper kan opstellen. Pre: ervaring met het schrijven van een whitepaper.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

🌱 Ik wil helpen
Met jouw expertise kunnen we onze kennis van betekenis delen met organisaties, zodat zij zelf aan de slag kunnen met het begeleiden en ondersteunen van gevluchte studenten en professionals.
Geschreven door Lieke Beukema van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Het UAF beschikt over veel kennis en expertise. Kennis die voor gemeenten, onderwijsinstellingen en werkgevers goed van pas kan komen in de begeleiding van gevluchte studenten en professionals naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt. We zien een kans om deze kennis te delen (en bewustwording te creëren) onder deze organisaties, d.m.v inhoudelijke voorlichtingsmaterialen (zoals een whitepaper).

Wat hebben we nodig?

 • Een uitgewerkte whitepaper van 4-10 pagina's (met elementen als introductie, probleemomschrijving, oplossing, conclusie/samenvatting, call to action, etc).
 • Ondersteuning bij het definiëren van de structuur van de whitepaper.
 • Een brainstorm/sessie voor het bepalen van de inhoud.
 • Wij doen graag een interview om eventuele vragen te beantwoorden.

Wat hebben we al?

 • Een teamlid die betrokken is en inhoudelijk weet wat er in de teksten moet terugkomen.
 • Missie en visie.
 • Doelgroep omschrijving.
 • Informatieve documenten die meer vertellen over de organisatie.
Lieke Beukema
Lieke Beukema Voorlichter
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Newtonlaan 71
3584 BP utrecht
Stichting Vluchteling-studenten UAF
Lieke Beukema
Lieke BeukemaVoorlichter

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Talentvolle vluchtelingen hebben zonder advies, begeleiding en financiële steun vaak geen mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen en succesvol te integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het UAF zet zich hiervoor in.

Waar ze trots op zijn

 • Jaarlijks helpen we bijna 4000 gevluchte studenten en professionals hun talent te ontwikkelen in Nederland
 • We werken hierbij actief samen met bedrijven, hoger onderwijsinstellingen en gemeenten
 • Zo ontwikkelen we samen leer&werk-trajecten die uitzicht bieden op een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Een win-win-situatie voor vluchteling én samenleving!
 • Meer dan 400 vrijwilligers begeleiden, als aanvulling op het UAF, gevluchte studenten en professionals via ons mentoringprogramma.

Professionals over Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Evelyne 👐 Kennissessie Marketing Automation

Evelyne
De samenwerking met het UAF verliep supervlot. Het is een enthousiaste groep mensen die bereid zijn om in te zetten op groei en innovatie. Fijn om te zien dat Marketing Automation ook leeft onder stichtingen \/ goede doelen. Het UAF was zeer betrokken bij het project en leverde zelf input en ideeën aan. Dit zorgde voor een goede interactie en verloop van het verhaal. Helemaal top! :-)

Rui 👐 Studenten wervingscampagne

Rui
Het was een ontzettend leuke samenwerking. Alex heeft een super goede briefing geleverd en schakelde snel. De presentaties waren heel leuk, het barst van de positieve energie bij het UAF. Iedereen denkt mee en er ontstaan spontaan allemaal nieuwe ideeën. Ze hebben ook een fotografe ingeschakeld die de campagne shoots gaat doen, waardoor het project naar een nog hoger niveau getild gaat worden. Al met al ontzettend leuk om te doen en volgens mij gaat er een mooie campagne komen!

Daniel 👐 Workshop communicatie trends

Daniel
Ik heb de samenwerking met UAF als zeer positief ervaren. De ruim 2 uur durende innovatieworkshop was erg interactief (ondanks dat het online was). Erg leuk, de energie en betrokkenheid tijdens de sessie, en de enthousiaste reacties achteraf. We gaan elkaar zeker nog eens spreken!