d2979d79-a203-4962-9db2-34031fd58d5b
🌱 Ik wil helpen

HR Cyclus - functioneringsgesprekken

Profiel vrijwilliger

Ervaring met het opzetten en implementeren van jaarlijkse HR Cyclussen. Aantoonbare ervaring met zaken als (leer)doelen stellen, ontwikkelgesprekken, feedback geven, functioneringsgesprekken.

Ervaring met:

  • Learning & Development

Organisatie in het kort

Stichting Thuisgekookt koppelt hobbykoks aan kwetsbare buurtgenoten, die niet meer (elke dag) zelf een warme, verse maaltijd kunnen koken. Zo maken we de wereld een stukje gelukkiger en gezonder!

  • Welzijn

Project details

💒 Stichting Thuisgekookt

⏱️ 15-25 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen direct starten

Als jij ons helpt om onze werknemers gemotiveerd en op de beste plek te houden, kunnen zij steeds meer mensen die niet meer zelf kunnen koken koppelen aan iemand die dit graag voor hen doet.
Stéphanie van Gerven
Geschreven door Stéphanie van Gerven van Stichting Thuisgekookt

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij zijn in een jaar tijd van 6 FTE naar 21 FTE gegroeid en groeien de komende tijd zeker zo hard door. Een gestroomlijndere HR-aanpak is daardoor noodzakelijk. We willen allereerst starten met het geoptimaliseerd en gemotiveerd houden van de huidige werknemers en dit lijkt ons daar een belangrijke stap in.

Wat hebben we nodig?

  • Een gesprek over over de doelstellingen voor de nieuwe HR cyclus en functioneringsgesprekken en impact van de implementatie ervan.
  • Een plan en tijdlijn voor medewerkers hoe de nieuwe cyclus er jaarlijks uit voor medewerkers.
  • Interne templates en documenten voor de vaste momenten binnen de cyclus (denk aan leerdoelen formuleren, tussentijdse ontwikkelgesprekken, functioneringsgesprekken, beoordeling en beloning).
  • Concrete inzichten & advies om de de cyclus zo goed mogelijk te implementeren (denk aan van rapportage tot gespreksvoering).

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

  • Intern HR contactpersoon die inhoudelijk betrokken is en dit project prioriteit en draagvlak geeft.
  • Wij volgen de Sociaal Werk CAO
Stéphanie van Gerven
Stéphanie van Gerven Directeur

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Stichting Thuisgekookt
Stichting Thuisgekookt

De missie van Stichting Thuisgekookt .

🙂Welzijn
🌳 Impact scale-up fase
📍Utrecht

Voor sommige mensen is het lastig om nog elke dag zelf te koken. Denk aan ouderen en mensen met een fysieke uitdaging. Hierdoor eten zij vaak eenzijdig of ongezond. Ook ervaart juist deze groep vaak gevoelens van eenzaamheid. Door hen te koppelen aan een buurtgenoot die een (aantal) keer per week een warme maaltijd langsbrengt, wordt hun wereld groter, gezonder én gezelliger.

Lees meer