445f692d-19ad-4abf-8a6e-88a2d77ce05b

HR Coach

Project details

💒 Stichting Texels Museum

🛠️ HR

⏱️ 8-12 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 8-12 weken

Organisatie in het kort

STM ontvangt ruim 445.000 bezoekers per jaar en bereikt daarnaast veel scholieren, studenten en toeristen met de buitenprogramma's.

  • Duurzaamheid, natuur en milieu
  • Kunst en cultuur
  • Educatie

Profiel vrijwilliger

Een HR Manager met ervaring in vakgebied en kan kennis op een heldere manier overdragen. Heeft bij voorkeur eerder mensen begeleidt met hun groei (bijvoorbeeld juniors en/of mediors).

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Ik maak Stichting Texels Museum voor alle medewerkers graag een inspirerende plek. Waar iedereen met plezier werkt en op zijn eigen manier kan bijdragen aan natuur en cultuur op Texel.
Geschreven door Floortje Zijm van Stichting Texels Museum

Project­omschrijving

Goed om te melden.

Externe factoren (veel directiewisselingen, bezuinigingen a.g.v. corona) brengen onrust in de organisatie. Graag wil ik bij het management intern de rust terugbrengen, maar hoe doe ik dat het beste? Als enige P&O-er in de organisatie ben ik goed thuis in uiteenlopende HR-zaken, maar ik ben zoekende naar de rol van HR bij cultuurverandering, daar kan ik jouw expertise goed voor gebruiken. Welke (HR)-instrumenten kan ik het beste gebruiken om de rust terug te brengen en hoe breng je de boodschap nou goed over?

Wat ik zou willen bereiken met de coach.

Waar ik binnen dit traject behoefte aan heb.

Hoe ik contact zou willen houden.

Stichting Texels Museum
Stichting Texels Museum
Ruijslaan 92 92
1796 AZ De Koog
Stichting Texels Museum
Floortje Zijm
Floortje ZijmP&O medewerker

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Texels Museum (STM) is al sinds 1930 de drijvende kracht achter musea en tentoonstellingen op Texel.
De missie van STM is: 'Wij verbinden mensen met natuur en cultuur om samen een mooiere wereld te maken'. De musea van STM: Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel.

Waar ze trots op zijn

  • De vier musea die onder Stichting Texels Museum vallen, Ecomare, Museum Kaap Skil, de Texelse vuurtoren en Oudheidkamer, hebben gezamenlijk in 2019 ruim 455.000 bezoekers ontvangen.
  • Bij Ecomare kwamen de bezoekersaantallen in 2019 uit op 271.765. Op basis van het bezoekersaantal hoort Ecomare tot de grote musea.
  • Ecomare vangt jaarlijks tientallen zeehonden en zeevogels op met het doel de dieren weer terug naar hun leefomgeving te brengen.
  • In 2020 opende Ecomare de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee
  • Museum Kaap Skil ontving in 2019 zo’n 60.000 bezoekers.
  • Ecomare en Museum Kaap Skil ontvangen jaarlijks schoolgroepen voor georganiseerd museumbezoek en voor buitenprogramma's.