46ff3fa3-d337-4028-88e3-4d8909358f70

Creatieve inhakers voor Social Media

Project details

💒 Stichting Street Child Nederland

🛠️ Copywriting

⏱️ 4-8 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Elk kind verdient de kans om naar school te gaan en te leren. Street Child Nederland zet zich hier wereldwijd voor in.

 • Educatie
 • Kind en gezin
 • Ontwikkelingshulp

Profiel vrijwilliger

Een creatieve copywriter die een serie aan pakkende inhakers kan bedenken en uitwerken voor voorspelbare gebeurtenissen, zoals kerst, nieuwjaar, seizoenswisselingen, etc. Pre: een professional die ons ook kan helpen bij het visuele design/template van de post.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

Met jouw social media expertise vergroot jij ons netwerk en bereik, en draag je bij aan onze missie: het creëren van onderwijskansen en een veilige thuisbasis voor kwetsbare kinderen Afrika en Azië.
Geschreven door Sophie van der Ploeg van Stichting Street Child Nederland

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij willen graag meer investeren in social media met als doel bewustzijn te creëren over onze onderwijsprojecten in Afrika en Azië en ons netwerk van donateurs, partners en vrijwilligers te vergroten. We zien een kans om slimmer in te haken op speciale dagen die relevant zijn voor ons werkgebied en zo op een creatieve manier over onze stichting te kunnen communiceren.

Wat hebben we nodig?

 • Het bedenken en uitwerken van 3 tot 6 creatieve inhakers die we kunnen inzetten op (voorspelbare) inhaakmomenten en die passen bij onze merkidentiteit.
 • Een document met de opgeleverde teksten die we kunnen gebruiken om zelf posts te maken.

Wat hebben we al?

 • Missie en visie document.
 • Doelgroepomschrijving.
 • Onze huidige social media kanalen ter inspiratie.
 • Start van een communicatieplan (i.p.v. social media strategie)
Stichting Street Child Nederland
Stichting Street Child Nederland
Generaal Joubertstraat 24
2021 XC Haarlem
Stichting Street Child Nederland
Sophie van der Ploeg
Sophie van der Ploeg

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Wereldwijd gaan er 258 miljoen kinderen niet naar school. Street Child Nederland gelooft dat het verstrekken en behalen van universeel basisonderwijs de grootste stap is die kan worden gezet in de strijd tegen wereldwijde armoede. Daarom is het onze missie om kinderen over de hele wereld te helpen met twee fundamentele rechten: toegang tot kwalitatief onderwijs en een veilige thuisbasis

Waar ze trots op zijn

 • Street Child Nederland is onderdeel van een groter netwerk van zusterorganisaties in de UK, in verschillende landen in Europe en in de US. Samen leveren we momenteel programma’s in 16 landen in Afrika en Azië.
 • Voor de implementatie van projecten werkt Street Child samen met lokale onafhankelijke partners die onderdeel uitmaken van de gemeenschap. Door te werken met lokale teams creëert Street Child werkgelegenheid voor de lokale bevolking.
 • Street Child heeft programma’s op de moeilijkste plekken ter wereld waar andere niet komen waaronder afgelegen en lastig bereikbare gebieden en kwetsbare en door rampen en conflicten getroffen staten.
 • Street Child is door Kinder uitgeroepen als 1 van de 10 non-profit organisaties die het meest effectief de impact van COVID-19 bestrijdt.
 • Street Child is een sportieve organisatie en organiseert jaarlijks een marathon en fietstocht in Sierra Leone om geld op te halen voor onze projecten.