99f2bd0f-ece7-4389-b296-bb9d20e55f7b

Missie, visie en waarden

Wie kan je helpen?

Alexander van Zadelhoff
Alexander van Zadelhoff
Stichting Stories of Us
Keisnijder 4
5247 HC Rosmalen
https://www.denieuwegevers.nl
Stichting Stories of Us

Waar dragen ze aan bij?

Een hands-on oplossing voor integratie van statushouders, die worden opgeleid tot duurzame, circulaire ondernemers.

  • Duurzaamheid, natuur en milieu
  • Diversiteit en inclusiviteit
  • Welzijn

Wat voor vrijwilliger zoeken ze?

Een merkstrateeg die kan helpen met het (her)formuleren van onze missie, visie en waarden. Benodigd: Sterk in taal en kan krachtig dergelijke zaken formuleren. Heeft ervaring met merkdenken, communicatie en/of strategie.

Beschikbaarheid

Vanaf de start: 10 tot 30 uur, binnen 2 - 5 weken. Op locatie en/of vanaf huis..

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Volgens de mensen die we spreken kan dit wel eens dé manier zijn om een aantal maatschappelijke uitdagingen op te lossen. De eerste pilot zal plaatsvinden in het Friese Sneek, daarna kan het eventueel als formule worden uitgerold.
Geschreven door Alexander van Zadelhoff van Stichting Stories of Us

Project­omschrijving

Wat hebben ze nodig?

Wat hebben ze al?

Goed om te weten.

We hebben al veel voorbereiding gedaan qua teksten en begroting, maar we willen de missie, de visie en onze waardes graag goed beschreven hebben.

Waarom is dit project van waarde?

We pakken een aantal uitdagingen van nu tegelijkertijd aan binnen dit project. Duurzaamheid, circulariteit, integratie, ondernemerschap, statushouders, leegstand.

Stichting Stories of Us
Stichting Stories of Us
Keisnijder 4
5247 HC Rosmalen
https://www.denieuwegevers.nl
Alexander van Zadelhoff
Alexander van Zadelhoff

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stories of us bestaat uit een winkel, een repairshop en een lunchroom en is dé ontmoetingsplek waar we vanuit sociaal ondernemerschap maatschappelijke uitdagingen op een gedifferentieerde en vernieuwende manier aanpakken. Op deze ontmoetingsplek worden ondernemende vluchtelingen met een Nederlandse status weer in hun kracht gezet. Zij krijgen de mogelijkheid om binnen de stichting hun oude ambacht weer uit te oefenen en we bieden hen de volledige begeleiding richting zelfstanding ondernemerschap.

Waar ze trots op zijn

  • Wij zijn er trots op dat we een groot aantal maatschappelijke uitdagingen in één sociale onderneming aan kunnen pakken, niet alleen diversiteit en integratie, circulariteit, duurzaamheid, maar ook bijvoorbeeld leegstand.
  • We vertellen het verhaal achter de statushouders, wie zijn ze, waar komen ze vandaan, wat is de situatie in het land van herkomst, wat was zijn of haar ambacht, wat is de reden dat hij of zij heeft moeten vluchten…de reis naar Nederland…hoe zijn of haar ambacht hier het beste tot zijn recht kan komen…en natuurlijk het verhaal achter het product.

Deel dit project in jouw netwerk

Help ons een professional te vinden voor Stichting Stories of Us
Deel op Linkedin