Rapucation 2016 Roze Saturnus 00235

Strategisch advies over Marketing

Profiel vrijwilliger

Een strateeg of marketeer, die als facillitator of sparringpartner kan helpen bepaalde (strategische) marketing thema's uit te diepen. Benodigd: ervaring met strategische zaken als doelstellingen, positionering, doelgroep, boodschap, kanalen, etc.

Ervaring met:

 • Marketing

Organisatie in het kort

Rapucation zet zich in voor goed en vernieuwend onderwijs, waar talenten tot hun recht komen en iedereen zichzelf kan zijn. Wij willen dat alle leerlingen en docenten gelukkig zijn en zich kunnen ontwikkelen in een uitdagende onderwijsomgeving.

 • Educatie
 • Welzijn

Project details

💒 Stichting Rapucation

⏱️ 6-10 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen direct starten

Met jouw strategische advies wordt de conversie op onze website verbetert, zodat we de uitstroom van docenten uit het onderwijs kunnen verkleinen.
Wietske Tijssen
Geschreven door Wietske Tijssen van Stichting Rapucation

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij denken dat wij interessante en nodige inzichten hebben voor alle docenten, studenten en opleidingen in het onderwijs. Uit onze SEO resultaten blijkt dat veel mensen ons gedachtegoed online vinden en gemiddeld drie minuten op onze website blijven. Ze vragen vaak een gratis introductiefolder aan en kopen soms een boek. Onze persoonlijke begeleiding, die naar onze mening nodig is om onze aanpak succesvol toe te passen in de onderwijspraktijk, lijkt een te hoge drempel. Hoe komen we beter met onze doelgroep in contact en hoe zetten we de bezoeken aan onze website (die er wekelijks zijn) om in meer conversie (cursussen)?

Wat hebben we nodig?

 • Een beoordeling van onze huidige activiteiten.
 • 2 tot 4 één uur strategiesessies waarin onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld: problematiek & doelstellingen, positionering & identiteit en kanalen & doelgroepen.
 • Een geschreven samenvatting van de onderwerpen die besproken zijn.
 • Een startplan met adviezen en concrete next steps.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Intern contactpersoon die inhoudelijk betrokken is.
 • Een begrip van de doelgroepen die we willen bereiken.
 • De marketing doelen/challenges die we hebben.
 • Missie en visie.
 • Filmpjes van leerlingen en docenten die hun ervaringen delen over Vriendelijk orde houden.
 • SEO resultaten.
 • Verschillende onderwijs experts denken mee of hebben meegedacht over onze inhoud.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Stichting Rapucation
Stichting Rapucation

De missie van Stichting Rapucation.

📚Educatie
🌿 Groeiende fase
📍Amsterdam

Rapucation is een collectief van verschillende onderwijsexperts die hun krachten bundelen om zinvol, vernieuwend en uitdagend onderwijs te bieden. In het onderwijs creëren wij daarom een vriendelijke en duidelijke leeromgeving. In zo’n omgeving komen talenten tot hun recht en kan iedereen zichzelf zijn. Onderwijs waarbij leerlingen zelf nadenken over hun interesses en talenten en met deze kennis beslissingen leren nemen. Pas als de basis op orde is voelen leerlingen en docenten zich op hun gemak. Dit creëert ruimte voor ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs.

Lees meer