Social Media

Social media strategie

Profiel vrijwilliger

Een strategische geest die ons kan helpen met onze social media strategie.

Ervaring met:

Organisatie in het kort

“Inburgeren doen wij samen”. Wij geven enerzijds empowermenttrainingen aan Eritrese nieuwkomers en anderzijds trainingen aan professionals die deze groep begeleiden. Verder lobbyen wij voor meer aandacht voor deze kwetsbare groep, effectiever beleid en werken wij aan een positieve beeldvorming van deze oh zo veerkrachtige groep nieuwe Nederlanders. Wij willen Eritrese nieuwkomers kennis laten maken met Nederlandse buurtbewoners, het contact stimuleren zodat wij de kans op isolatie /segregatie uitsluiten.

  • Welzijn
  • Mensenrechten
  • Educatie

Project details

💒 Stichting Lemat

⏱️ Vanaf de start: 14 tot 20 uur, binnen 4 weken. Op locatie en/of vanaf huis.

Doordat jij ons gaat helpen kunnen wij beter mensen bereiken waardoor wij ons werk kunnen laten zien en meer aandacht kunnen vragen voor het integratieproces van Eritrese nieuwkomers.
 Milka Yemane
Geschreven door Milka Yemane van Stichting Lemat

Project­omschrijving

Wat hebben wij nodig. 
Wat we al hebben. 
Waarom is dit project van waarde.

We stoeien al een tijdje met het professioneel inrichten van onze social media kanalen, het is nu een beetje “hap snap”werk en we missen de expertise om dit een kundig en professioneel karakter te geven. Dit project zal ons enorm helpen om onze bereikbaarheid te vergroten.

Goed om te weten. 

Je werk en vooral impact delen middels social media is in onze sector (zoals vele andere sectoren) erg belangrijk, wat je deelt is wat je uitstraalt. Wij willen ons werk en impact delen maar wel op een professionele manier, in de fase van onze organisatie is dit momenteel erg belangrijk.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Stichting Lemat
Stichting Lemat

De missie van Stichting Lemat.

🙂Welzijn
📍 Rotterdam

Stichting Lemat is een organisatie die zich sinds 2015 inzet voor de integratie van Eritrese nieuwkomers, aangestuurd door Eritrese Nederlanders, die dezelfde achtergrond delen, taal spreken en cultuur kennen. De organisatie werkt landelijk en heeft het hoofdkantoor in Rotterdam staan. De bestaat uit ongeveer 20 vrijwilligers, twaalf professionele trainers (oproepbasis), twee vaste medewerkers en een bestuur bestaande uit vier leden. Wij hebben momenteel twee projecten lopen in Assen en in Rotterdam. In het project staat taalverwerving, computervaardigheden, studieloopbaanbegeleiding en het verbinden van deelnemers met buurtgenoten centraal. Verder worden wij landelijk ingezet om trainingen te verzorgen aan Eritrese nieuwkomers maar ook aan professionals binnen het sociale domein om handvatten mee te geven om meer cultuursensitief te werken. Ook adviseren wij beleidsmakers op het maken van effectief beleid wat aansluit op de behoeften van onze doelgroep.

Lees meer