c62be31b-647d-43f6-8d61-94df2ed217a3 (3)

Pitch deck

Project details

💒 Stichting Kind en ziekenhuis

🛠️ Strategie & Consulting

⏱️ 8-16 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

Stichting Kind en Ziekenhuis bevordert al ruim 40 jaar kind- & gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Om de medische zorg minder negatieve impact te laten hebben op kind en gezin.

 • Gezondheid en ziektebestrijding
 • Kind en gezin
 • Welzijn

Profiel vrijwilliger

Een strategische (business) consultant die kan helpen met het samenstellen van een krachtig verwoord pitch deck. Benodigde skills: communicatief sterk (zowel verbaal als in schrift), en ervaring binnen business-gerelateerde zaken (zoals missie/visie, strategie, markt, USP’s, proposities, pitch presentaties, etc).

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Als onze Academy Ervaringsprofs Kindzorg succesvol is, kunnen we samen met zorgorganisaties werken aan nóg betere zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen!
Geschreven door Hester Rippen van Stichting Kind en ziekenhuis

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij hebben een goed en warm netwerk van zorgorganisaties en -professionals. We werken vaker met ze samen maar moeten hen nu overtuigen om op een nieuwe manier een samenwerking met ons aan te gaan. Waarbij we een financiële investering van hen vragen wat vaak een uitdaging is. Ze vinden allemaal dat wij moeten bestaan. We hebben ook net een sociale impact meeting gedaan die een mooi positief beeld geeft.

Wat hebben we nodig?

 • Strategisch overleg over huidige doelstellingen, activiteiten, doelgroepen en toekomstplannen en doel van pitch document.
 • Helpen met het sterker articuleren van onze activiteiten, doelen en/of propositie.
 • Het (samen) opleveren van een goed geschreven en aanspreekbaar verhaal in de vorm van een pitch presentatie.
 • Opgeleverd in een presentatie document: bv Powerpoint, Keynote of Google Sheets.

Wat hebben we al?

 • Doelgroep voor wie het pitch deck bestemd is.
 • Intern contactpersoon die inhoudelijk betrokken is en dit project prioriteit geeft.
 • Missie, visie en waarden.
 • Informatie over de markt, doelgroep en het competitieve landschap.
 • Een extern document waarin we de hele Academy Ervaringsprof Kindzorg uitleggen. zie voor meer info: www.kindenziekenhuis.nl/academy

Waarom is dit project van waarde?

Voor ons is het slagen van de Academy van groot belang om verschillende redenen. Hoe meer leden wij hebben, hoe beter we weten wat er speelt in de ziekenhuizen en andere kindzorgorganisaties. We hebben meer kans op samenwerking en beïnvloeding waardoor de zorg kind- & gezinsgerichter wordt. Daarnaast is het voor ons ook belangrijk dat wij een bepaalde inkomensstroom creëren voor de tijd die wij besteden aan het beter maken van de zorg en belangenbehartiging. Als patiëntenorganisaties moeten wij namelijk voor elk uur dat wij ergens aan besteden financiering vinden uit donaties, sponsoring, subsidies, fondsen of andere manieren zoals lidmaatschap van de Academy.

Stichting Kind en ziekenhuis
Stichting Kind en ziekenhuis
Churchilllaan 11 4e etage
3527GV Utrecht
www.kindenziekenhuis.nl
Hester Rippen
Hester Rippen

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.
Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolkinderen of tieners; of ze nu een gebroken arm of een chronische aandoening hebben; of ze nu in het ziekenhuis, thuis of elders worden behandeld. Kind & Ziekenhuis behartigt de belangen van al deze kinderen en hun (aanstaande) ouders en geeft informatie en advies. De Kinderstem en daarmee de rechten van het kind vertegenwoordigen wij vanuit de visie Handvest Kind & Ziekenhuis en Kind & Zorg.

Waar ze trots op zijn

 • Wij hebben er mede voor gezorgd dat ouders bij kinderen aanwezig mogen zijn tijdens inleiding van narcose, op de uitslaapkamer, bij alle overige handelingen en minimaal 1 ouder mag ook blijven slapen in ziekenhuizen
 • Wij hebben de eerste KinderAdviesRaad van Nederland opgericht in een zorgorganisaties zodat kinderen zelf een stem hebben. Inmiddels zijn na 7 jaar er 25 en groeiende
 • Kijk voor meer op www.kindenziekenhuis.nl/activiteitenoverzicht/

Professionals over Stichting Kind en ziekenhuis

Jolanda 👐 Brochure design

Ik heb fijn samengewerkt met Hester Rippen van Stichting Kind & Ziekenhuis. Het was een mooi project, en de samenwerking ging vlot en soepel.

Diane 👐 Kennissessie over Microsoft Teams

Het was leuk om stichting kind en ziekenhuis te helpen omdat ze een duidelijk doel hadden, die snel te bereiken was!

Michaël 👐 Pitch deck

Interessante organisatie die ik heb mogen ondersteunen met het maken van een pitch. Alle documentatie is duidelijk en gestructureerd aangeleverd en het was duidelijk wat ik moest doen. Ik ontving goede feedback van de gepassioneerde directeur en vond het leuk om met haar samen te werken. Ik wens ze veel succes in deze nieuwe fase waarin ze gaan groeien!

Almer 👐 Kennissessie DISC Model

Wat een leuk en open team is de Stichting Kind en Ziekenhuis. Heel prettig mee samengewerkt en dat gaat ongetwijfeld in de toekomst nog vaker gebeuren.