Cdc Vqt9v7v6g44 Unsplash
🌱 Ik wil helpen

Infographic

Project details

💒 Stichting Kind en ziekenhuis

🛠️ Grafisch design

⏱️ 12-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Stichting Kind en Ziekenhuis bevordert al ruim 40 jaar kind- & gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Om de medische zorg minder negatieve impact te laten hebben op kind en gezin.

 • Gezondheid en ziektebestrijding
 • Kind en gezin
 • Welzijn

Profiel vrijwilliger

Een creatieve designer die een infographic kan ontwerpen. Pre: iemand die mee kan denken over de creatieve invulling en inhoud.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

🌱 Ik wil helpen
Wij komen op voor de rechten van zieke kinderen; zij zijn geen kleine volwassenen. Met jouw infographic komen deze rechten écht tot zijn recht.
Geschreven door Hester Rippen van Stichting Kind en ziekenhuis

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We willen graag een infographic over de rechten van het kind in de zorg zodat we deze op een laagdrempelig kunnen aanbieden aan zorgprofessionals. Deze infographic willen we graag breed verspreiden, hij moet dus informatief maar ook leuk zijn om te zien en te lezen. Zelf hebben we deze skills niet, dus jouw expertise komt goed van pas!

Wat hebben we nodig?

 • Een creatieve infographic m.b.t. de rechten van het kind voor zowel online als offline gebruik, opgeleverd in verschillende formaten en bestandstypes.
 • Iemand met wie we kunnen sparren over de inhoud en die nieuwe ideeën kan aandragen. We staan erg open voor nieuwe invalshoeken.

Wat hebben we al?

 • Op onze website www.mijnrechtenalsziekkind staan feiten en weetjes die wij terug willen zien op de infographic.
 • Huisstijl (met elementen als logo, kleuren, lettertypes).
 • Doelgroepomschrijving.
Hester Rippen
Hester Rippen
Stichting Kind en ziekenhuis
Stichting Kind en ziekenhuis
Churchilllaan 11 4e etage
3527GV Utrecht
www.kindenziekenhuis.nl
Hester Rippen
Hester Rippen

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.
Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolkinderen of tieners; of ze nu een gebroken arm of een chronische aandoening hebben; of ze nu in het ziekenhuis, thuis of elders worden behandeld. Kind & Ziekenhuis behartigt de belangen van al deze kinderen en hun (aanstaande) ouders en geeft informatie en advies. De Kinderstem en daarmee de rechten van het kind vertegenwoordigen wij vanuit de visie Handvest Kind & Ziekenhuis en Kind & Zorg.

Waar ze trots op zijn

 • Wij hebben er mede voor gezorgd dat ouders bij kinderen aanwezig mogen zijn tijdens inleiding van narcose, op de uitslaapkamer, bij alle overige handelingen en minimaal 1 ouder mag ook blijven slapen in ziekenhuizen
 • Wij hebben de eerste KinderAdviesRaad van Nederland opgericht in een zorgorganisaties zodat kinderen zelf een stem hebben. Inmiddels zijn na 7 jaar er 25 en groeiende
 • Kijk voor meer op www.kindenziekenhuis.nl/activiteitenoverzicht/

Professionals over Stichting Kind en ziekenhuis

Jolanda 👐 Brochure design

Ik heb fijn samengewerkt met Hester Rippen van Stichting Kind & Ziekenhuis. Het was een mooi project, en de samenwerking ging vlot en soepel.

Diane 👐 Kennissessie over Microsoft Teams

Het was leuk om stichting kind en ziekenhuis te helpen omdat ze een duidelijk doel hadden, die snel te bereiken was!

Michaël 👐 Pitch deck

Interessante organisatie die ik heb mogen ondersteunen met het maken van een pitch. Alle documentatie is duidelijk en gestructureerd aangeleverd en het was duidelijk wat ik moest doen. Ik ontving goede feedback van de gepassioneerde directeur en vond het leuk om met haar samen te werken. Ik wens ze veel succes in deze nieuwe fase waarin ze gaan groeien!

Almer 👐 Kennissessie DISC Model

Wat een leuk en open team is de Stichting Kind en Ziekenhuis. Heel prettig mee samengewerkt en dat gaat ongetwijfeld in de toekomst nog vaker gebeuren.