669dd426-153d-41f0-be84-85c4e4d8254a
🌱 Ik wil helpen

Adviesrapport: Website User Experience

Project details

💒 Stichting Burennetwerk Amsterdam

🛠️ UX

⏱️ 10-20 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

Wij verbinden drukke krachtige Amsterdammers aan hun kwetsbare buurtgenoten die het zelf niet redden. Dit draagt bij aan een ouderwets buurtgevoel in de stad: buren kijken naar elkaar om, helpen elkaar, verbreden hun blik en staan er niet alleen voor.

 • Welzijn
 • Armoede
 • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die onze website kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

🌱 Ik wil helpen
Hoe meer buren elkaar weten te vinden via Burennetwerk, hoe meer impact we maken in de stad. Onze website is het middel om buren bij elkaar te brengen. Vinden onze websitebezoekers goed de weg?
Geschreven door Jasmijn van Katwijk van Stichting Burennetwerk Amsterdam

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We hebben sinds april 2021 een nieuwe website inclusief nieuwe huisstijl. Na een aantal maanden gebruiken lopen we tegen wat verbeterpunten aan en vragen we ons af of de User Experience optimaal is. De website is ontworpen door een UX-designer die nog steeds vrijwillig bij Burennetwerk betrokken is. Hij spart graag mee in dit proces.

Wat hebben we nodig?

 • Knelpunten binnen onze User Experience, helder in kaart gebracht.
 • Een advies met praktische verbeterpunten waarmee wij de website naar een hoger niveau kunnen tillen (bijvoorbeeld met voorbeelden van best practices of een actielijst in volgorde van urgentie).
 • Een adviesdocument waarin het bovenstaande samenkomt, wat wij intern kunnen gebruiken als leidraad.

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving.
 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met de website.
 • Brandbook en merkbeschrijving inclusief totstandkoming van huisstijl.
Jasmijn van Katwijk
Jasmijn van Katwijk Coördinatie communicatie
Stichting Burennetwerk Amsterdam
Stichting Burennetwerk Amsterdam
Nieuwe Herengracht 18
1018 DP Amsterdam
Stichting Burennetwerk Amsterdam
Jasmijn van Katwijk
Jasmijn van KatwijkCoördinatie communicatie

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

In alle buurten van Amsterdam koppelt Burennetwerk mensen die een goede buur willen zijn aan mensen in hun eigen omgeving. Geen grote hulp, maar juist die kleine dingen waar buurtgenoten door gebrek aan netwerk of middelen zelf niet uitkomen. Iedereen kan een goede buur zijn voor een ander.

Waar ze trots op zijn

 • We noemen onze burenhelpers geen vrijwilligers, maar: goede buren!
 • We hebben een groeiend netwerk van >1500 goede buren waar we informeel contact mee hebben.
 • We hebben een vaste samenwerking met organisaties in de stad. Zoals Cordaan, waar we een speciale matchmaker-service voor hebben opgericht om hun cliënten te begeleiden naar passende informele hulp.
 • We hebben een uitgebreid deskundig beeld van de sociale kaart van Amsterdam en weten iedereen die bij ons binnenkomt naar de juiste plek te leiden.
 • Regelmatig krijgen we vrolijke selfies van buren die met elkaar op pad of op bezoek zijn. Dat maakt ons werk extra leuk!
 • Al onze medewerkers (vrijwillig of betaald) zijn enthousiast betrokken en voelen zich onderdeel van ons Burennetwerkteam en zetten zich met veel energie in voor het koppelen van Amsterdammers.
 • Veel van onze kantoorvrijwilligers (nu thuiswerkvrijwilligers) vinden via Burennetwerk een fijne manier om weer structuur in hun dag te krijgen (of te houden) in een periode van geen werk, ziekte of pensioen. Zo blijf je onderdeel van een team en voel je je nuttig!
 • Om de teamspirit er in te houden doen we iedere dag om 15:00u een anti-roest-buren-boost momentje met het team. Roest niet vast aan je stoel maar kom in beweging. Ook tijdens het thuiswerken.
 • We hebben een levendige teamchat die na de dagstart om 09:00u de hele dag los gaat met grapjes en gifjes

Professionals over Stichting Burennetwerk Amsterdam

Floor 👐 Professioneel jaarverslag

Floor
Na een ontzettend enthousiast kennismakingsgesprek - waarin we direct een klik hadden - maakten we samen afspraken wat betreft de samenwerking. Wat kunnen we wanneer van elkaar verwachten? Jasmijn is altijd helder in haar communicatie, wat de samenwerking heel fijn maakte. Ook vertelt ze met veel passie over het werk van Burennetwerk, waardoor ik goed inzicht kreeg in het prachtige werk van Burennetwerk. Dit leverde mij nóg meer plezier op in het ontwerpen van het Jaarverslag.