Remi Walle Uowvwz9dy6w Unsplash

Adviesrapport: Website User Experience

Wie kan je helpen?

Guiguitte Hartman
Guiguitte Hartman
Slachtofferhulp Nederland
Moeder Teresalaan 100
3527 WB Utrecht
www.slachtofferhulp.nl
Slachtofferhulp Nederland

Waar dragen ze aan bij?

Voor de één is een luisterend oor de behoefte, voor de ander dat iemand met kennis meegaat naar de zitting of uitleg over het aanvragen van een schadevergoeding na een ongeluk geeft. Onze impact is dat we er zijn voor iedereen in Nederland die een heftige gebeurtenis heeft meegemaakt.

  • Slachtofferhulp

Wat voor vrijwilliger zoeken ze?

Een User Experience Designer die een digitaal product kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Beschikbaarheid

Vanaf de start: 10 tot 20 uur, binnen 2 - 4 weken. Enkel vanuit huis.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Ondanks dat we heel trots zijn op onze website willen we ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen op de website snel kunnen vinden wat ze nodig hebben. Help jij ons nóg meer slachtoffers nóg beter helpen?
Geschreven door Guiguitte Hartman van Slachtofferhulp Nederland

Project­omschrijving

Wat hebben ze nodig?

Wat hebben ze al?

Goed om te weten.

De website is 2 jaar geleden live gegaan. Er zijn ondertussen kleine wijzigingen doorgevoerd en er liggen nog wat verbeteringen op de plank. Maar gebruikersonderzoeken of analyses hebben na livegang niet meer plaatsgevonden. De ontwikkeling die we nu doen is op basis van analytics data en keyword onderzoek maar we missen de eindgebruiker en professional.

Daarnaast zijn er persona's en customer journeys beschikbaar die zijn gebruikt bij de ontwikkeling van de website en kunnen worden gebruikt bij de analyse.

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling was mobile first. De analyse is het belangrijkste voor de mobiele versie van de website, al horen we ook graag over de desktop versie wanneer er tijd over is.

Waarom is dit project van waarde?

Van ons allemaal wordt verwacht dat we steeds meer online onze informatie opzoeken en zaken zelf regelen. Wanneer je slachtoffer bent van een heftige gebeurtenis ervaar je vaak stress, angst en schaamte. Dan is het belangrijk dat je snel bij de juiste hulp terechtkomt. Onze website kan snel overzicht geven in de stappen die je zelf kunt zetten maar we willen je natuurlijk via een logische en simpele weg bij de juiste informatie uit laten komen. Die logische en simpele weg kan volgens ons beter en hebben we de hulp van een professional bij nodig.

Slachtofferhulp Nederland
Slachtofferhulp Nederland
Moeder Teresalaan 100
3527 WB Utrecht
www.slachtofferhulp.nl
Guiguitte Hartman
Guiguitte Hartman

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Bij ons kun je terecht voor emotionele steun, ondersteuning in het strafproces en hulp bij het aanvragen van een schadevergoeding. Wij helpen slachtoffers vandaag verder.

Waar ze trots op zijn

  • Wij helpen jaarlijks 200.000 slachtoffers op weg.
  • We zijn verkozen tot beste website van 2019 in de categorie goede doelen.
  • We mogen rekenen op de inzet van circa 1.000 vrijwilligers. Van koffiedames- en heren tot juridisch dienstverleners.
  • We beïnvloeden het beleid in politiek Den Haag en vertegenwoordigen slachtoffers in de rechtbank. Zo hebben we bijgedragen aan het feit dat ieder slachtoffers van spreekrecht gebruik kan maken tijdens rechtszaken. Bovendien bieden we tijdens de coronacrisis ondersteuning aan naasten van IC-patiënten.

Deel dit project in jouw netwerk

Help ons een professional te vinden voor Slachtofferhulp Nederland
Deel op Linkedin