Screenshot 2020 05 05 At 15.10.28

Adviesrapport: Beter vindbaar in Google

Project details

💒 Senza Tea Company

🛠️ Online marketing

⏱️ 4-10 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-4 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Met losse thee bespaar je veel verpakkingsmateriaal. Daarnaast vinden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie werkplek bij ons.

 • Duurzaamheid, natuur en milieu
 • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Een SEO-specialist die een analyse kan uitvoeren met betrekking tot een betere vindbaarheid in Google, die hier aanbevelingen over kan doen en dit helder over kan brengen in een rapport/presentatie. Benodigd: Ervaring met: Google Analytics, Search Console en/of andere SEO-tooling.

Als klein bedrijf is het ons gelukt om een basis neer te zetten (website, webshop, Google Analytics dashboard etc). Om het nu naar een hoger niveau te brengen willen we heel graag het advies van een echte pro krijgen!
Geschreven door Kelly Leferink van Senza Tea Company

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Senza Tea Company richt zich enerzijds op de zakelijke doelgroep (horeca, kantoren) en anderzijds op consumenten. De website senzatea.nl is een overkoepelende pagina. Er zijn 2 webshops gekoppeld aan deze overkoepelende pagina: shop.senzatea.nl (voor consumenten) en business.senzatea.nl (voor de zakelijke doelgroep).

We zijn erg benieuwd hoe we voor organisch zoeken (voor zoekwoorden als losse thee/verse thee/theepakketten/thee horeca/thee kantoor) beter kunnen scoren.

Wat hebben we nodig?

 • Een analyse over onze huidige SEO prestaties (technisch en content)
 • Een advies met de belangrijkste inzichten gerelateerd aan onze vindbaarheid Google.
 • Aanbevelingen (met concrete next steps) hoe we dit kunnen verbeteren.
 • Samengevat in een rapport/presentatie wat intern kunnen gebruiken voor verdere invulling.
 • Goed om te weten: de werkzaamheden om het concrete actiepunten/verbeteringen door te voeren zijn niet onderdeel van dit project.

Wat hebben we al?

 • Onze website.
 • We kunnen je toegang geven tot onze Google Analytics
 • We kunnen je toegang geven tot Google Search Console.

Waarom is dit project van waarde?

De coronacrisis heeft een grote negatieve impact op de zakelijke omzet (horeca, kantoren). In deze tijd is het extra belangrijk om te kijken hoe we kansen (waaronder onze online zichtbaarheid) kunnen grijpen om lekkere thee te kunnen blijven verkopen.

Senza Tea Company
Senza Tea Company
Verrijn Stuartweg 22-D
1112 AX Diemen
Kelly Leferink
Kelly Leferink

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Bij Senza Tea Co. vinden we dat échte thee bestaat uit losse theeblaadjes. Theeblaadjes waarvan we de oorsprong kennen en die niet worden fijngemalen en opgesloten in een zakje. Losse thee is niet alleen veel lekkerder, je bespaart ook nog eens tot 94% verpakkingsmateriaal. Beter voor jou en voor de wereld.

Waar ze trots op zijn

 • Met losse thee bespaar je tot 94% verpakkingsmateriaal t.o.v. theezakjes. We hebben een EKO keurmerk ontvangen omdat we actief werken aan het verminderen van afval en verspilling.
 • De gemeente van Amsterdam heeft ons gecertificeerd als een ‘sociale firma’, omdat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie werkplek bij ons vinden.
 • Je kunt de heerlijke thee van Senza Tea drinken bij meer dan 600 horecazaken en bedrijven. En thuis natuurlijk.