Research

Onderzoek - Merk associaties

Project details

💒 Rutgers

Organisatie in het kort

Seksuele gezondheid en rechten voor iedereen. Waar ook ter wereld.

  • Diversiteit en inclusiviteit
  • Gezondheid en ziektebestrijding
  • Educatie

Profiel vrijwilliger

Een researcher die een onderzoek kan opzetten, uitvoeren en hierover advies kan geven. Ervaring met kwalitatieve & kwantitatieve onderzoeksmethoden zoals interviews, enquêtes, deskresearch, trend-analyse.

Beschikbaarheid

25 tot 35 uur, binnen 4 tot 6 weken. Op locatie en/of vanuit huis.

Help ons met deze 0-meting, zodat we goed kunnen monitoren of onze ambitieuze plannen effect hebben.
Geschreven door Suzan Damen van Rutgers

Project­omschrijving

Onze vraag. 

Wat is de huidige naamsbekendheid van Rutgers en Sense binnen gesegmenteerde groepen (jongeren) en welke merkassociaties hebben zij bij Rutgers en Sense?

Hoe wij jou faciliteren. 

 

Waarom is dit project van waarde.

Naast communicatie via intermediaire stakeholders (zoals zorg- en onderwijsprofessionals), richt Rutgers zich steeds meer direct op jongeren onder de 30 jaar. Daarom willen we graag een 0-meting houden, als startpunt van onze activiteiten.

Wat we al hebben onderzocht. 

We weten uit de praktijk dat de naambekendheid van Rutgers en Sense onder de 30- doelgroep laag is. We hebben hier echter geen onderzoek naar gedaan.

Goed om te weten.

Laten we samen kijken hoe we het meeste uit dit onderzoek kunnen halen. We staan open voor suggesties!

Rutgers
Rutgers
Arthur van Schendelstraat 696
3511 MJ Utrecht
rutgers.nl
Suzan  Damen
Suzan DamenManager Communicatie

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Rutgers streeft naar een wereld waarin we allemaal de baas zijn over onze eigen seksualiteit en waarin relaties gelijkwaardig zijn, zonder dwang of geweld. En waarin we de mogelijkheden hebben om zelf te bepalen of we kinderen willen en hoeveel.

Onderwerpen rondom seksualiteit worden in veel landen overschaduwd door taboes en gezondheidsrisico’s. Probeer in India maar eens condooms te kopen als je niet getrouwd bent. Klop in Indonesie maar eens bij je leraar aan voor seksuele voorlichting. Of probeer in Oeganda maar eens hand in hand over straat te lopen als homostel.

Waar ze trots op zijn

  • We werken met een supergemotiveerd team en bestaan al meer dan 50 jaar.
  • We weten hoe we seksualiteit en het recht om te beslissen over je eigen lichaam bespreekbaar kunnen maken, ook in landen waar dit gevoelig ligt. Daarmee maken we een groot verschil voor mensen individueel en voor gemeenschappen als geheel.
  • Onze aanpak is wereldwijd uniek omdat we onderzoek, lobby en interventies combineren. Dat doen we samen met jonge mensen, omdat zij weten wat ze nodig hebben.