Irina Murza Yh2wmrdlmys Unsplash

UX/UI design voor MVP

Project details

💒 Pillar

🛠️ UX

⏱️ 8-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-4 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

Bijdragen aan een gelukkigere, gezondere en meer verbonden samenleving door het vergroten van (zelf)bewustzijn bij kinderen en het aantal waardevolle contactmomenten met werkelijke aandacht tussen ouders en kinderen.

 • Kind en gezin
 • Welzijn
 • Gezondheid en ziektebestrijding

Profiel vrijwilliger

Een User Experience Designer die de belangrijkste user flows van een digitaal product (website of app) kan uitdenken, en die ideeën kan overbrengen in heldere UX designs. Benodigd: ervaring met het creëren/verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Een goed doordacht UX/UI design is van onschatbare waarde voor de creatie van een app die mensen ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Ontwerp samen met ons een te gekke gebruikservaring voor ouderen en hun kinderen.
Geschreven door Liesbeth Verhagen van Pillar

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Ik heb een partij gevonden die een app voor mij gaat ontwikkelen, het technische gedeelte. Ik zoek hulp bij het uitwerken van het UI/UX design voordat de app daadwerkelijk gebouwd wordt. Daarnaast zou ik het fijn vinden als je samen met mij vinger aan de pols houdt op het moment dat de app daadwerkelijk geprogrammeerd wordt, zodat we kunnen bijsturen daar waar nodig.

Wat hebben we nodig?

 • Een opgeleverd UX design van het digitale product en het uitdenken van belangrijkste user flows.
 • Naast een UX design, ook een UI design. Voor dit UI design kan voorgeborduurd worden op het design van de gedeeltelijke workflow die reeds is ontwikkeld
 • Het verder uitwerken van het UX en UI design van onze app. De app bestaat uit een aantal onderdelen. Denk hierbij aan: 1) onboarding schermen, 2) diverse modules met voor iedere module een bepaald soort activiteiten waarbij afhankelijk van het soort gebruik gemaakt wordt van beeld, geluid, woord of een combinatie daarvan, 3) planningsmodule voor het in plannen van activiteiten voor een week, 4) beloningsmodule om gezinnen te stimuleren de app regelmatig te gebruiken. Ik heb een uitgewerkt plan van de verschillende onderdelen en een beeld van welke onderdelen hiervan in het MVP terecht zouden moeten komen. Dit is uiteraard in overleg met jou en ik vaar daarbij graag op jouw expertise en ervaring!

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving
 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met het digitale product.
 • Gedeeltelijke workflow, inclusief losse design elementen, graphics en vectors
 • Schets van de app in powerpoint
 • Duidelijk beeld van hoe de app er uit zou moeten komen te zien en welke functionaliteiten er in het MVP zouden moeten zitten. Al is dit uiteraard nog in overleg en sta ik meer dan open voor jouw professionele blik.

Waarom is dit project van waarde?

Een goed doordacht UX/UI design is onontbeerlijk voor de creatie van een app die mensen ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Met jouw kennis en ervaring over UX/UI design help je mee de impact missie van Pack of Peace te bereiken: bijdragen aan een gezondere, gelukkigere en meer verbonden samenleving door kinderen van jongsaf aan te laten groeien in zelfbewustzijn.

Pillar
Pillar
Wibautstraat 67
3555 WE Utrecht
Pillar.family
Liesbeth Verhagen
Liesbeth VerhagenFounder

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Pillar biedt ouders een steuntje in de rug door een praktische, inspirerende digitale activiteitentool voor gezinnen te ontwikkelen. De activiteiten zijn kort maar krachtig en gericht op:
1. (zelf)bewustzijnsontwikkeling bij kinderen
2. het vergroten van het aantal waardevolle contactmomenten tussen ouders en kinderen met gerichte, werkelijke aandacht voor elkaar.
Want zelfbewustzijn én een harmonieus gezinsleven waarin ruimte is om elkaar werkelijk te zien, zijn wat ons betreft de fundamenten voor een gelukkige, gezonde en meer verbonden samenleving. En daar dragen de mensen achter Pillar met veel liefde, inzet en enthousiasme graag aan bij. De activiteiten zijn veelal gebaseerd op methoden waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mensen en ze worden plug&play aangeboden aan gezinnen.

Waar ze trots op zijn

 • Bijna 200 gezinnen die tijdens twee pilotrondes hebben kennisgemaakt met de activiteiten van Pillar.
 • De enthousiaste reacties van deze deelnemende gezinnen en al het moois wat de activiteiten de ouders en kinderen heeft gebracht.
 • Alle enthousiaste professionals die aanhaken, omdat zij de toegevoegde waarde zien van het concept en geloven dat het een positieve impact op de samenleving gaat hebben.

Professionals over Pillar

Robin 👐 Website design + Wordpress inrichten

Samenwerking was prettig :) Pillar had voldoende wireframes en designs om mee aan de slag te gaan.

Linda 👐 Logo + Huisstijl

Erg leuk om aan het begin te staan van de ontwikkeling van het merk, de merknaam, de visuele uitstraling, strategie, etcetera. En geeft een goed gevoel iemand zo van dienst te zijn :)

Jerina 👐 UX/UI design voor MVP

Ik heb met Liesbeth heel aangenaam kunnen samenwerken. Het was fijn te merken dat ze echt veel aan de samenwerking had.