6c7b516f-976c-4cfe-a4d5-386121a14e9e

UX copywriter voor app

Profiel vrijwilliger

Een UX copywriter, die heldere copy kan schrijven voor digitale producten als een website of app. Benodigd: heeft ervaring met het schrijven van micro copy (buttons, menu headers, 404-meldingen, pop-ups, instructies en pagina titels)

Ervaring met:

 • UX
 • Webdesign

Organisatie in het kort

Bijdragen aan een gelukkigere, gezondere en meer verbonden samenleving door het vergroten van (zelf)bewustzijn bij kinderen en het aantal waardevolle contactmomenten met werkelijke aandacht tussen ouders en kinderen.

 • Kind en gezin
 • Welzijn
 • Gezondheid en ziektebestrijding

Project details

💒 Pillar

⏱️ 8-24 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-4 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

🏁 We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Krachtige, pakkende teksten zijn van onschatbare waarde zodat de app gebruikt wordt en daardoor gezinnen een harmonieus samen zijn kunnen creëren 💛.
Liesbeth Verhagen
Geschreven door Liesbeth Verhagen van Pillar

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij zijn zó trots dat onze app, die voor meer verbinding in het gezin zorgt, in de maak is. Wat wij alleen nog missen zijn aansprekende en gebruiksvriendelijke teksten voor deze app, zodat we de gebruikerservaring optimaliseren voor ouders en hun kinderen. Jouw kennis over microcopy motiveert onze doelgroep om met onze app aan de slag te gaan!

Wat hebben we nodig?

 • Het verder uitwerken van teksten voor onze app in korte maar krachtige bewoordingen, zoals headers, buttons etc. (microcopy)

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving
 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met de app.
 • Uitgewerkte user flows.
 • De app die bestaat uit onboarding schermen, diverse modules met activiteiten, tutorials.
 • Een uitgewerkt plan van de verschillende onderdelen en een beeld van welke onderdelen hiervan in het MVP terecht zouden moeten komen.
 • Ruwe versies / concept teksten zijn beschikbaar.

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Pillar
Pillar

De missie van Pillar.

👪Kind en gezin
🌱 Start-up fase
📍Utrecht

Pillar biedt ouders een steuntje in de rug door een praktische, inspirerende digitale activiteitentool voor gezinnen te ontwikkelen. De activiteiten zijn kort maar krachtig en gericht op:
1. (zelf)bewustzijnsontwikkeling bij kinderen
2. het vergroten van het aantal waardevolle contactmomenten tussen ouders en kinderen met gerichte, werkelijke aandacht voor elkaar.
Want zelfbewustzijn én een harmonieus gezinsleven waarin ruimte is om elkaar werkelijk te zien, zijn wat ons betreft de fundamenten voor een gelukkige, gezonde en meer verbonden samenleving. En daar dragen de mensen achter Pillar met veel liefde, inzet en enthousiasme graag aan bij. De activiteiten zijn veelal gebaseerd op methoden waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mensen en ze worden plug&play aangeboden aan gezinnen.

Lees meer

Professionals over Pillar

Robin 👐 Website design + Wordpress inrichten

Robin
Samenwerking was prettig :) Pillar had voldoende wireframes en designs om mee aan de slag te gaan.

Linda 👐 Logo + Huisstijl

Linda
Erg leuk om aan het begin te staan van de ontwikkeling van het merk, de merknaam, de visuele uitstraling, strategie, etcetera. En geeft een goed gevoel iemand zo van dienst te zijn :)

Jerina 👐 UX/UI design voor MVP

Jerina
Ik heb met Liesbeth heel aangenaam kunnen samenwerken. Het was fijn te merken dat ze echt veel aan de samenwerking had.

Isa 👐 UX copywriter voor app

Isa
De samenwerking met Liesbeth van Pillar was ontspannen en doelgericht. Liesbeth heeft mij een duidelijke briefing gegeven en kwam steeds (voor de voortgang) tijdig met goede feedback waar ik mee verder kon. Het werd mij al snel duidelijk dat Pillar uit een integere en idealistische koker komt. Liesbeth is daarnaast ook professioneel; ze communiceert helder, is realistisch en spreekt waardering uit. Schrijven voor zo'n goed doel, in zo'n prettige samenwerking, was dan ook mooi om te doen!