6c7b516f-976c-4cfe-a4d5-386121a14e9e

UX copywriter voor app

Project details

💒 Pillar

🛠️ UX

⏱️ 8-24 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-4 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

Bijdragen aan een gelukkigere, gezondere en meer verbonden samenleving door het vergroten van (zelf)bewustzijn bij kinderen en het aantal waardevolle contactmomenten met werkelijke aandacht tussen ouders en kinderen.

 • Kind en gezin
 • Welzijn
 • Gezondheid en ziektebestrijding

Profiel vrijwilliger

Een UX copywriter, die heldere copy kan schrijven voor digitale producten als een website of app. Benodigd: heeft ervaring met het schrijven van micro copy (buttons, menu headers, 404-meldingen, pop-ups, instructies en pagina titels)

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Krachtige, pakkende teksten zijn van onschatbare waarde zodat de app gebruikt wordt en daardoor gezinnen een harmonieus samen zijn kunnen creëren 💛.
Geschreven door Liesbeth Verhagen van Pillar

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij zijn zó trots dat onze app, die voor meer verbinding in het gezin zorgt, in de maak is. Wat wij alleen nog missen zijn aansprekende en gebruiksvriendelijke teksten voor deze app, zodat we de gebruikerservaring optimaliseren voor ouders en hun kinderen. Jouw kennis over microcopy motiveert onze doelgroep om met onze app aan de slag te gaan!

Wat hebben we nodig?

 • Het verder uitwerken van teksten voor onze app in korte maar krachtige bewoordingen, zoals headers, buttons etc. (microcopy)

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving
 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen met de app.
 • Uitgewerkte user flows.
 • De app die bestaat uit onboarding schermen, diverse modules met activiteiten, tutorials.
 • Een uitgewerkt plan van de verschillende onderdelen en een beeld van welke onderdelen hiervan in het MVP terecht zouden moeten komen.
 • Ruwe versies / concept teksten zijn beschikbaar.
Pillar
Pillar
Wibautstraat 67
3555 WE Utrecht
Pillar.family
Liesbeth Verhagen
Liesbeth VerhagenFounder

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Pillar biedt ouders een steuntje in de rug door een praktische, inspirerende digitale activiteitentool voor gezinnen te ontwikkelen. De activiteiten zijn kort maar krachtig en gericht op:
1. (zelf)bewustzijnsontwikkeling bij kinderen
2. het vergroten van het aantal waardevolle contactmomenten tussen ouders en kinderen met gerichte, werkelijke aandacht voor elkaar.
Want zelfbewustzijn én een harmonieus gezinsleven waarin ruimte is om elkaar werkelijk te zien, zijn wat ons betreft de fundamenten voor een gelukkige, gezonde en meer verbonden samenleving. En daar dragen de mensen achter Pillar met veel liefde, inzet en enthousiasme graag aan bij. De activiteiten zijn veelal gebaseerd op methoden waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mensen en ze worden plug&play aangeboden aan gezinnen.

Waar ze trots op zijn

 • Bijna 200 gezinnen die tijdens twee pilotrondes hebben kennisgemaakt met de activiteiten van Pillar.
 • De enthousiaste reacties van deze deelnemende gezinnen en al het moois wat de activiteiten de ouders en kinderen heeft gebracht.
 • Alle enthousiaste professionals die aanhaken, omdat zij de toegevoegde waarde zien van het concept en geloven dat het een positieve impact op de samenleving gaat hebben.

Professionals over Pillar

Robin 👐 Website design + Wordpress inrichten

Samenwerking was prettig :) Pillar had voldoende wireframes en designs om mee aan de slag te gaan.

Linda 👐 Logo + Huisstijl

Erg leuk om aan het begin te staan van de ontwikkeling van het merk, de merknaam, de visuele uitstraling, strategie, etcetera. En geeft een goed gevoel iemand zo van dienst te zijn :)

Jerina 👐 UX/UI design voor MVP

Ik heb met Liesbeth heel aangenaam kunnen samenwerken. Het was fijn te merken dat ze echt veel aan de samenwerking had.