Faces 4

Creatief concept

Project details

💒 Orange Babies

Organisatie in het kort

Wij streven naar een hiv-vrije generatie en een samenleving waarin moeders, kinderen en adolescenten - die de gevolgen van de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden - een eerlijke kans op een toekomst hebben.

  • Ontwikkelingshulp
  • Gezondheid en ziektebestrijding
  • Kind en gezin

Profiel vrijwilliger

Een creative, die een creatief concept kan bedenken en dit kan visualiseren. Bijvoorbeeld met mock-ups of schetsen.

Beschikbaarheid

Vanaf de start: 16 tot 24 uur, binnen 4 weken. Op locatie en/of vanaf huis

Help ons met een tof concept waarmee we Orange Babies (online) weer op de kaart kunnen zetten en zo de awareness (en urgentie!) omtrent de hiv-problematiek in Afrika kunnen vergroten.
Geschreven door Siobhan de Haas van Orange Babies

Project­omschrijving

Wat hebben wij nodig. 
Wat we al hebben. 
Waarom is dit project van waarde.

We willen graag met jou een tof concept bedenken omtrent een idee wat we hebben wat gaat over het beschermen tegen een virus (of iets anders). We missen de creativiteit, maar vooral tijd om over een dergelijk idee goed na te denken en uit te werken tot een concept waaraan we een (online) campagne kunnen hangen.

Goed om te weten. 

Iedereen beschermt zich goed tegen virussen van buitenaf, want stel dat je computer of telefoon besmet raakt en je alles kwijt bent. Maar beschermen tegen het hiv-virus, daar maken we ons niet zo druk om. Vanuit die achtergrond is een idee ontstaan om mensen op die manier bewust te maken van de nog altijd verwoestende hiv/aids-epidemie in Zuidelijk-Afrika. Want nog iedere 16 seconden raakt iemand besmet met het virus en worden er 400 baby’s per dag geboren met hiv terwijl dat niet nodig is. We willen graag een concept dat de urgentie laat zien.

Orange Babies
Orange Babies
Czaar Peterstraat 155
1018 PH Amsterdam
orangebabies.nl
 Siobhan  de Haas
Siobhan de Haas Projectmanager Digital Marketing

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Orange Babies is een Nederlandse stichting die sinds 1999 streeft naar een hiv-vrije generatie en een samenleving waarin moeders, kinderen en adolescenten - die de gevolgen van de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden - een eerlijke kans op een toekomst hebben. Orange Babies initieert en ondersteunt een twintigtal projecten in Namibië, Zambia en Zuid-Afrika in gebieden waar de hiv besmettingsgraad hoog is en strijdt hiermee tegen de gevolgen én oorzaken van de hiv-epidemie.
Ook Orange Babies werkt aan de wereldwijde doelstelling: 0 nieuwe hiv-besmettingen meer in 2030.
Giften van particulieren en bedrijven, via creatieve manieren van fondsenwerving, maken het voor Orange Babies mogelijk om ons doel na te streven.

Waar ze trots op zijn

  • De afgelopen 20 jaar hebben we ervoor gezorgd dat meer dan 500.000 baby’s hiv-vrij zijn geboren
  • Jaarlijks krijgen zo’n 3000 kinderen educatie in onze projecten
  • Tienduizenden mensen zijn door ons getest op hiv
  • We werken elke dag keihard met een klein toegewijd team en weten met weinig resources, grote impact te maken in het leven van de mensen in de projecten

Professionals over Orange Babies

Krista 👐 Professioneel jaarverslag

Fijne samenwerking. Leveren de input heel duidelijk en goed aan.

Rani 👐 Teksten marketing materials

Top samengewerkt met Siobhan en leuke organisatie!