Charlein Gracia Ux5mdmjnea Unsplash
🌱 Ik wil helpen

Nieuwsbrief schrijven

Profiel vrijwilliger

Een communicatie expert die 1 tot 3 aansprekende nieuwsbrieven kan opstellen en schrijven. Pre: iemand die kan meedenken over de inhoud en de opmaak.

Ervaring met:

  • Communicatie

Organisatie in het kort

Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten zet zich sinds 1974 in voor de bescherming van mensenrechten in Nederland.

  • Mensenrechten

Project details

💒 NJCM

⏱️ 12-24 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis

🏁 We kunnen direct starten

Met jouw redactie-skills kunnen wij ons ledenplatform laten groeien, zodat de bescherming van mensenrechten in Nederland op de politieke en maatschappelijke agenda blijft staan.
Mart Roks
Geschreven door Mart Roks van NJCM

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Iedere twee maanden sturen wij via MailChimp een nieuwsbrief uit naar al onze leden om ze op de hoogte te houden van onze projecten, activiteiten en vacatures. Graag willen we dat meer leden de nieuwsbrief gaan lezen en dat de oproepen voor participatie (vacatures, projecten etc) tot meer activering van de huidige leden gaat leiden. We hopen dat het positieve imago van een mooie pakkende nieuwsbrief ook bij kan dragen aan onze wens om meer leden aan te trekken.

Wat hebben we nodig?

  • Een brainstorm sessie voor de invulling van de nieuwsbrief.
  • 1 tot 3 uitgewerkte nieuwsbrieven die klaar zijn voor verzenden in email tool.
  • Meedenken over onze schrijfstijl (tone of voice) van de nieuwsbrief.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

  • Doel van de nieuwsbrief.
  • Doelgroepomschrijving.
  • Huisstijl document (met elementen als logo, lettertypes, kleuren).
  • Globale inhoud richting(en).
  • Binnen onze organisatie hebben wij drie afdelingen: één die zich bezig houdt met politieke lobby voor mensenrechten, één die zich bezighoudt met strategisch procederen voor de mensenrechten en één die maatschappelijke organisaties met een pro bono-zaak matcht met advocaten van top lawfirms.
Mart Roks
Mart Roks stagiair NJCM

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

NJCM
NJCM

De missie van NJCM.

🕊Mensenrechten
💒 Gevestigde organisatie
📍Leiden

Het NJCM zet zich in voor mensenrechten in Nederland door commentaar te leveren op wetsvoorstellen en overheidsbeleid of het schrijven van schaduwrapportages voor bijvoorbeeld de VN en de EU. Wij benaderen politici, beleidsmakers, journalisten en mensenrechtenorganisaties om het belang van deze rechten aan te kaarten en waar nodig verdedigen wij deze rechten ook in de rechtszaal.

Lees meer